Elazığ'da Taksiciler Tek Ses : 'Müşterimiz Çok Ama Para Kazanamıyoruz'

Elazığ'da taksiler akaryakıt fiyatlarına sürekli zam gelmesinden yakınarak taksimetre ücretlerinin yeniden düzenlemesi yönünde görüş bildirdiler.

Elazığ'da Taksiciler Tek Ses : 'Müşterimiz Çok Ama Para Kazanamıyoruz'

Elazığ’da taksimetre ücretlerinin yeni tarifeye geçmesinin üzerinden henüz 40 gün bile geçmemesine rağmen taksiciler akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle yeni tarifenin de yetersiz kaldığını söylediler. Yeni tarifenin yürürlüğe girdiği 13 Temmuz’dan bugüne  mazot ve benzin fiyatlarına yaklaşık 15 lira zam geldiğini söyleyen taksici esnaflarından Mesut Murat “Taksimetre açılışı 20 lira kilometre başına ise 16 lira artıyor. Gelen akaryakıt zamları yeni tarifeyi boşa çıkardı. Akaryakıta zam gelmesi sadece mazot ve benzini etkilemiyor.  Lastiğe, madeni yağa, tamir ücretlerine, yedek parça gibi sektörün alt gruplarına da geliyor” dedi.

Taksici esnafları olarak işlerinin iyi olduğunu kaydeden Murat “İşlerimiz Allah’a şükür iyi müşteri sıkıntımız yok fakat; artan maliyetler nedeniyle para kazanamıyoruz. Şuan ki taksimetre ücreti yeterli gelmediği halde pahalı bulan vatandaşlarımız da var. Normal kabul edenler de var. Orduevi taksi durağı olarak önceleri şehir hastanesine 60-65 liraya gidiyorduk. Şuan 105-110 lira yazıyor. Biz 100 alıyoruz. Ona rağmen vatandaşımızın alım gücü düşük. Ücrete çok diyenler var. Hayat şartları ortada tabiki vatandaşlarımıza da hak veriyoruz” diye konuştu.

Elazığ'da Taksiciler Tek Ses : 'Müşterimiz Çok Ama Para Kazanamıyoruz'

Bir diğer taksici esnafı Turgay Düzgün ise “ İşlerimizden memnunuz. Bir sorunumuz yok. Lüks arabalara biniyoruz.  Vatandaşlarımız da hayatlarından memnun. Herkese iyi olan benim için de iyidir” ifadelerini kullandı.