Elazığ'da Sürü Halindeki Dağ Keçileri Drone ile Görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve yasalarla avlanması kesin olarak yasaklanan dağ keçileri, Elazığ'ın çeşitli bölgelerinde görülmeye devam ediyor. Son olarak, merkeze bağlı Göllübağ Mahallesi kırsalında doğa yürüyüşü yapan gazeteci Muhammet Baygeldi, sürü halinde hareket eden dağ keçileriyle karşılaştı.
Haberin Özeti
- • Gazeteci Muhammet Baygeldi, Elazığ’ın merkeze bağlı Göllübağ Mahallesi kırsalında sürü halindeki dağ keçilerini drone ile görüntüledi.
- • Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve avlanması yasaklanan dağ keçilerinin doğal ortamda görülmesi dikkat çekti.
- • Yetkililer, koruma altındaki türlerin rahatsız edilmemesi konusunda vatandaşları uyararak, bölgedeki yaban hayatı çeşitliliğinin arttığını belirtti.
O anları önce cep telefonuyla kaydeden Baygeldi, ardından havalandırdığı drone ile keçileri havadan takip ederek görüntüledi. Bir süre boyunca doğal ortamlarında sakin şekilde dolaşan dağ keçileri, daha sonra gözden kayboldu.
Yetkililer, koruma altındaki bu türlerin habitatlarına müdahale edilmemesi ve rahatsız edilmemesi konusunda vatandaşları uyarırken, bölgede yaban hayatı çeşitliliğinin arttığına dikkat çekiyor.