Elazığ'da Sıradan Bir Gün

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ'da hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Elazığ'da Sıradan Bir Gün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 3 yılda binlerce depremin yaşandığı Elazığ'da hasar alan binaların yıkımları devam ediyor.

Yıkımlar devam ediyor ancak şehrin birçok noktasında devam eden yıkım çalışmalarında, yapılan tüm uyarılara ve kamuoyu tepkisine rağmen gerekli kurallara uyulmamaya ısrarla devam ediliyor.

SÜRSÜRÜ YİNE TOZ DUMAN ALTINDA KALDI

Dün akşam saatlerinde Malatya'da meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin ardından tek dokunuşla yıkılıp su tutulmadan mesaisi sonlandırılan bir bina nedeniyle mahalle gece saatlerine kadar toz ve dumanın etkisinde kalmış, sıcak ve bunaltıcı hava nedeniyle vakitlerinin çoğunu balkonlarında geçiren mahalle sakinleri adeta bir kabus yaşamıştı.

YİNE SÜRSÜRÜ YİNE TEK DOKUNUŞ

Dün akşamki yıkımın ardından bu kez yine Sürsürü Mahallesi'nde Mevlana Camii yanında bulunan ağır hasarlı bir bina operatörün tek darbesiyle yerle bir oldu. Herhani bir sulama önelimi alınmaması nedeniyle binanın çökmesiyle alan yine toz ve duman altında kaldı. 

DENETİM VE CEZAİ YAPTIRIM ŞART

Elazığlı vatandaşların ısrarla kurallara uymayan firmalara uyarıyla yetinilmemesini, denetimlerin ve cezai yaptırımların uygulanmasını istediklerini belirtmelerine rağmen yetkililerin bu konudaki sessizlikleri devam ediyor. Firmalar ise yıkımlara yeteri kadar su kullanamdan ve bakanlığın ilgili yönetmeliğine uymadan yıkım yapmayı sürdürüyor.

Elazığ'da Sıradan Bir Gün
Elazığ'da Sıradan Bir Gün
Elazığ'da Sıradan Bir Gün
Elazığ'da Sıradan Bir Gün