Elazığ'da Sigortacılık Haftası'nda uzmanından kritik çağrı
Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı M. Harun Barut, Sigortacılık Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, özellikle deprem gibi afetlerde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek vatandaşları sigorta yaptırmaya ve sigorta acentelerini tercih etmeye çağırdı.
Sigortanın önemini ve faydasını vatandaşlara anlatmak, sigorta bilincini oluşturmak için her yıl 5-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Sigortacılık Haftası'nın 15'incisi bu yıl da kutlanacak. Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı M. Harun Barut, hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada sigortacılığın önemine dikkat çekti.
"SİGORTA, GELECEĞİMİZİ GÜVENCE ALTINA ALAN ÖNEMLİ BİR MESLEKTİR"
Barut, "Sigortacılık, geleceğimizi güvence altına alan ve ekonomik hayatın sürdürülebilirliğine katkı sağlayan, birikimlerimizi koruyan önemli bir meslektir. İlimiz olarak yıkıcı depremler yaşadık. Sigortası olmayan vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oldular. Sigortalarımızı eksiksiz yaptırmalıyız" dedi.
"SİGORTA ACENTELERİNİ TERCİH EDİN"
Sigorta yaptırırken sigorta acentelerinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Barut, "Sigorta acenteleri, yalnızca poliçe satan değil; sigortalının menfaatini gözeten, doğru ürünü doğru kişiye sunan ve kötü zamanda müşterisinin yanında duran meslektaşlarımızdır. Sigortacılığın sağlıklı büyümesi, adil rekabetin, şeffaflığın, tüketici haklarının ve mesleki kuralların korunmasıyla mümkündür" ifadelerini kullandı.
"MESLEĞİMİZİN İTİBARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Barut, "Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği olarak mesleğimizin itibarını ve sigortalılarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm paydaşlarımızın, Elazığ ilimizdeki sigorta acentelerinin, ülkemizdeki sigorta acentelerinin ve çalışanlarının 15. Sigorta Haftası'nı kutlar, saygılar sunarım" diyerek sözlerini tamamladı.