Elazığ'da Şehir Giriş İstasyonunun kapasitesi yüzde 125 arttı

2006 yılında ilk kez Elazığ merkezde hizmet vermeye başlayan Aksa Elazığ Doğalgaz, lisans bölgeleri arasına sırasıyla eklenen Kovancılar, Palu, Karakoçan ve Sivrice'de bugün 235 bin 805 abonesine doğal gazı güvenle ulaştırmaya devam ediyor.  Yıl bitmeden Keban ve Baskil ilçelerini doğal gazla buluşturmaya hazırlanan Aksa Elazığ Doğalgaz, Şehir Giriş ve Basınç Düşürme İstasyonu'nu yenileyerek kapasitesini artırdı. Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Dündar, 'Abone sayımızdaki önemli artış ve TOKİ tarafından inşa edilen yapılar ile organize sanayi bölgelerine yönelik önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek talep artışını karşılamak üzere Şehir Giriş ve Basınç Düşürme İstasyonumuzun kapasitesini 80.000 metreküp/saatten 180.000 metreküpe/saate ulaştırarak, şehrimizin tüm ihtiyacına yanıt verecek duruma getirdik' dedi.

Elazığ'da Şehir Giriş İstasyonunun kapasitesi yüzde 125 arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

235 bin 805 abonesinin bulunduğu Elazığ’da kesintisiz doğal gaz dağıtım hizmeti vermeye devam eden Aksa Elazığ Doğalgaz, gerek konutlarda gerekse sanayi tesislerinde doğal gaz kullanımının her geçen gün önemli oranda artmasını göz önünde bulundurarak Elazığ Şehir Giriş İstasyonu’nun (RMS-A) kapasitesini artırdı. Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Dündar, Elazığ’da yaşanan konut artışı başta olmak üzere abone oranından gaz kullanım miktarına kadar bir dizi istatistiği değerlendirerek şebekede kapasite artışına karar verdiklerini söyledi.

180.000 metreküpe ulaştı

Elazığ’da gerçekleştirdikleri yeni yatırım ve genişleme çalışmalarıyla doğal gazdan faydalanan hane sayısının ve buna bağlı olarak doğal gaz tüketiminin her geçen yıl arttığını belirten Dündar, “Abone sayımızdaki önemli artış ve TOKİ tarafından inşa edilen yapılar ile organize sanayi bölgelerine yönelik önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek talep artışını karşılamak üzere Şehir Giriş ve Basınç Düşürme İstasyonumuzun kapasitesini 80.000 metreküp/saatten 180.000 metreküpe/saate ulaştırarak, şehrimizin tüm ihtiyacına yanıt verecek duruma getirdik. En son teknolojiyle donattığımız yeni istasyonumuz BOTAŞ tarafından yapılan incelemelerden tam not alarak Elazığlı vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı” dedi.
İstihdama doğrudan veya dolaylı katkı sağlıyoruz

Doğal gazı ulaştırdıkları tüm bölgelerde sanayi yatırımlarının hızlandığını ifade eden Dündar, “TOKİ konutları, deprem sonrası yapılan yerleşim yerleri ile organize sanayi bölgeleri gibi lokasyonların gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Doğal gazı ulaştırdığımız tüm bölgelerde sanayi yatırımları hızlanıyor, istihdam doğrudan veya dolaylı olarak artıyor. Bu sayede bölge halkımıza daha iyi iş imkânı sunuyor, sağladığımız tasarrufla ülkemizin ve şehrimizin ekonomisini geliştirmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Aksa Doğalgaz Hakkında

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 289 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.