Elazığ'da Sağlıklı Yaşamanın Formülü

Elazığ'da yerli üretimin önemi ve doğal yaşam ürünlerinin sağlıklı kullanımı ile ilgili Ünlü Şifa'nın sahibi Ahmet Ünlü ile konuştuk.

Elazığ'da Sağlıklı Yaşamanın Formülü

Ünlü Şifa adlı iş yerinde bulunan ürünlerin genellikle yerli ve doğal malzemelerle üretildiğini belirten Ahmet Ünlü, son dönemlerde bağışıklık sistemi güçlendirici ürünlerin satıldığını, vatandaşların kış ayları için vazgeçilmezi olan ürünler olduğunu belirtti. Ünlü,

Elazığ'da Sağlıklı Yaşamanın Formülü

“PANDEMİDEN SONRA VATANDAŞLARDA KANSIZLIK GİBİ PROBLEMLER SON DERECE ARTMIŞ DURUMDA”

“Burası tamamen doğal ve yerli ürünlerden oluşuyor. Özellikle bu süreçte yerli üretim çok önemli. Şimdi ürünlerde bitkilere de rağbet var. Bunun kapsül hâli de ilgi görüyor. Ancak bitki olanı daha etkili oluyor. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel ürünler büyük ölçüde kullanılıyor. Grip nezle gibi enfeksiyonel hastalıkları önlemek için de ürünlerimize aşırı rağbet oluyor.

Son günlerde özellikle arı bal ürünler satın alınıyor, ayrıca bitkilerde özellikle ekinezya ve hatmi gibi ürünlere rağbet de söz konusu. Ama benim fark ettiğim pandemiden sonra vatandaşlarda kansızlık gibi problemler son derece artmış durumda. Ondan dolayı bağışıklık düşmesi olanlar da siyah üzüm çekirdeği, kırmızı pancar gibi ürünlere yöneliyorlar. Ancak biz daha çok tedaviyi destekleyici işlevi görüyoruz. Vatandaşlar bu yüzden belli problemler yaşadıklarında geliyorlar. Bir aktar gibi değil de, tedaviye destek için doğal yaşam ürünü üretip satıyoruz. Alternatif tıbbın daha modern haliyiz diyebilirim.” Şeklinde konuştu.

Elazığ'da Sağlıklı Yaşamanın Formülü

“TÜRKİYE, GELİŞMEKTE OLAN HATTA EPEY MESAFE KAT ETMİŞ BİR ÜLKE”

Alternatif tıbbın öneminden bahseden Ünlü, bazı ürünlerinin Avrupa’da tıp fakültelerinde ders olarak anlatıldığını ancak Türkiye’de konunun öneminin yeterince algılanmadığını belirtti. Ünlü,

Bazı ürünlerimiz Avrupa'da reçeteyle veriliyor. Siz de biliyorsunuz ki tıp fakültelerinde bunun eğitimi veriliyor. Çünkü gelecek zaten bunun zeminini oluşturuyor. Avrupa biraz daha gelişmiş bu konuda. Türkiye, gelişmekte olan hatta epey mesafe kat etmiş bir ülke. Ülkemizde pandemiden sonra alternatif tıp oldukça ilgi gördü ve zamanla hak ettiği değeri buluyor.” Dedi.

Elazığ'da Sağlıklı Yaşamanın Formülü

Ünlü, sadece Elazığ’da değil, bütün ülkede yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini savundu. Devlet desteğinin bu konuda ne kadar önemli olduğunu şu cümlelerle ifade etti:

“Elazığ'da benim bildiğim lavanta bahçesi olan insanlar var. Bireysel, bahçelerde üretilen bitkisel ürünler var ama bunlar devlet desteğiyle artmalı. Yerli üretim devlet desteğiyle artmak zorunda çünkü bu şahıs eliyle yapılacak bir şey değil. Elazığ'da buna bir yönelim var ama potansiyellerini yukarı çıkarmak, ürün kategorisini genişletmek gerekiyor.

Elazığ'da Sağlıklı Yaşamanın Formülü

Hastalandığımızda doktorların verdiği ilaçlar ömürlük. Bir ömür kullanmak zorundayız ancak doğal yöntemlerde kullanılan ürünler o hastalık bitene kadar kullanılır. Ardından hayatımıza kaldığımız yerden devam ederiz.

Şehirdeki insanlar köyde yaşayanlara göre daha sık hastalanıyor. Resmen hastalanmak için bahane arıyoruz. Doğallıktan uzaklaştığımız için sürekli hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Bunu yaşamamak için yerli üretime ve doğal gıdaya önem vermek zorundayız.”