Elazığ'da Restoranlarda Yeni Dönem!

Yükselen fiyatlar ve artan maliyetler karşısında müşteri kaybı yaşayan restoranlar, menülerinde yeni bir döneme adım attı. Gıda maliyetlerindeki artış, özellikle et fiyatlarındaki yükseliş, restoran işletmecilerini alternatif çözümler aramaya itti. Bu bağlamda, porsiyonlarda gramaj düşürülerek daha uygun fiyatlı 'eko' menüler oluşturulmaya başlandı.

Elazığ'da Restoranlarda Yeni Dönem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir restoranda uygulanan yeni yöntemle, örneğin patlıcan kebabında kullanılan iki şiş yerine tek şiş kullanılarak fiyatlar yarı yarıya düşürüldü.  ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların beyti, ali nazik, Adana kebap, döner gibi popüler yemeklerde de benzer uygulamaları hayata geçirdiğini belirtti.

Restoranlar, gramajı düşürülen bu yemeklere "eko beyti", "eko iskender" gibi isimler vererek menülerinde yer vermeye başladı.

Et Fiyatlarındaki Artış ve Ramazan Menüleri

Işıksever, et fiyatlarındaki artışın restoranların ana maliyet kalemi olduğuna dikkat çekerek, bu durumun Ramazan menüleri başta olmak üzere diğer menülere de yansıyacağını ifade etti. Et fiyatlarının kontrol altına alınmasının önemine vurgu yaparak, aksi takdirde fiyat artışlarının devam edeceğini belirtti.

Mahfi Eğilmez'den Önemli Uyarılar

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez ise yaşanan bu durumu "shrinkflasyon" ve "skimpflasyon" terimleriyle açıklamıştı. Eğilmez, ürünlerde gramaj düşürülmesi ve kalitenin azaltılması şeklinde kendini gösteren bu iki enflasyon türünün, enflasyon kalıcı şekilde düşürülmeden devam edeceğine dikkat çekmişti.