Elazığ'da Piyasalar Yarını Bekliyor

Türkiye Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklaması beklenirken piyasaların faiz kararına göre etkilenmesi bekleniyor.

Elazığ'da Piyasalar Yarını Bekliyor

Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi gibi yatırım araçlarını da etkileyen TCMB’nin 2024 yılı 5. faiz kararını yarın açıklayacak. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı faiz kararı beklentileri hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Çakmakcı “Yarın açıklanacak faiz karının stabil olmasını tahmin. Stabil olursa piyasalarda yatay seyrin devam etmesini bekliyoruz. Faiz kararları enflasyona göre belirleniyor. Maliye Bakanı ve TCMB Başkanı açıklamaları enflasyonun iyiye gittiğini gösteriyor.  2024 üçüncü çeyreğinde enflasyonun düşmesiyle ile ilgili daha olumlu gelişmeler İnşallah bekliyoruz” dedi.

wElazığ'da Piyasalar Yarını Bekliyor

TURİZM GELİRLERİ EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ

Turizm sezonunun açıldığını hatırlatan Başkan Çakmakcı “ Turizm gelirlerinde bir patlama olur İnşallah bu sene rekorlar kırarız. Maliyemizdeki açıkları bu gelirlerle İnşallah büyük ölçüde kapatırız. Amerikan ve Avrupa Merkez Bankası’nın alacağı kararlar ile bizim iç piyasada alınacak kararlar piyasaların yönünü belirlemede  etkili olacaktır” diye konuştu.

Elazığ'da Piyasalar Yarını Bekliyor