Elazığ'da 'Parlayan' Bir Kadın Girişimcilik Hikayesi

Zamanı iyi değerlendirip, azimli sürekli üreterek, yetişmekte olan kız çocukları için iyi bir rol model sayılanlar arasında gösterebileceğimiz isimlerden biri de, Alesta Mağazası İşletme Müdüresi Sermin Akçiçek Gün...

Elazığ'da 'Parlayan' Bir Kadın Girişimcilik Hikayesi

Küçük yaşlarda başladığı hayat mücadelesinde, azmin ve kararlılığın taşıdığı seviyeyi gözler önüne seren Kadın Girişimci Sermin Akçiçek Gün, eşinin ve çocuklarının her zaman kendisine destek olduğunu ve onların kendisinin gizli kahramanı olduğunu vurguluyor. İşte bu başarı hikayesini Hakimiyet okuyucuları için derledik… 

Elazığ'da 'Parlayan' Bir Kadın Girişimcilik Hikayesi

“EŞİM VE ÇOCUKLARIM EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİM”

Girişimcilik süreciyle ilgili bilgiler veren Sermin Akçiçek Gün: “Onlar benim gizli kahramanlarımdı. Çok yorulduğum veya takıldığım noktalarda beni hep motive ettiler, Eşim ticaret hayatını çok iyi bildiği  için tecrübesiyle her zaman bana destek  oldu. “ Hiçbir şey için geç değil” diyerek kararlılıkla yoluna devam eden, azmiyle pek çok kadına cesaret verirken,  anlattıklarının sadece kadınlarımıza değil içlerinde girişimci olma hevesi taşıyanların atmaları gereken adımları, bu yolda nasıl ilerleyecekleri konusunda da rota oluşturmalarını ve farklı bir bakış açısı kazanmaları adına yararlı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

“AZİM DOLU BİR KİŞİLİĞİM VAR”

Kadın Girişimci Sermin Akçiçek Gün, hikayesini aktarmaya: “Ne istediğini bilen, hırslı ama ihtirasları olmayan, hedefleri için çalışan, topluma fayda sağlamak adına projeler üretmeyi seven azim dolu bir kişiliğim var. Bir iş yapacaksam öncesinde konuyu iyice öğrenirim. Zorlukları aşmayı severim. Bu anlamda çok inatçıyım.” sözleriyle devam etti.

KENDİ İŞİNİZİ KURARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Girişimcilik sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri de açıklayan Akçiçek Gün: “Bunun için öncelikle gerçekçi bir hedef ve bunu uygulayacak aşamaları planlamak önemli. Hem iş hem de iç disiplini olması, girişimcilik ruhunun bulunması gerekiyor. Her olayda yapabileceği şeyleri düşünerek kendini devamlı geliştirmeli. İşi için gereken nitelikleri sıralamalı ve bunların gelişebileceği özelliklerini belirlemelidir. Çok çalışarak ve kendilerini eğiterek eksikliklerini kapatmaya çalışsınlar. Şirket kurmak için muhakkak güvenilen, tecrübeli ve işini iyi bilen kişilerden destek almalılar. Kıt kaynaklardan değer yaratabilirler. Değişen, zor şartlar altında başarı hikâyeleri yaratan hatta global olarak yayabilen çok sayıda kadın girişimlerin bulunduğunu bilmeleri motivasyon açısından önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

BAŞARI SİZİN İÇİN NE DEMEK?

Sorularımıza içtenlikle yanıtlayan Akçiçek Gün: “Benim için başarı, inandığınız yolda doğru adımlar atmak ve insanlar için faydalı bir şeyler yapabilmek; hayatlarına katkı sağlayabilmektir. Para kazanmaktan ve zengin olmaktan ziyade aslında etrafınızdaki topluluğa aldığınızı geri vermek ve bu toplulukla beraber büyümek gerekiyor. Eskisi gibi sadece katma değer yaratıp bunu kendinize saklayarak başarılı bir insan algısı yaratamıyorsunuz. Ben başarının hak edilmesi ve doğru kurallar içinde hareketle kazanılması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda doğru hedefler belirlemeye, doğru adımlar atmaya, ihtiyaçlara karşılık vermeye ve doğru gözlem yapmaya özen gösteriyorum. Şimdiye kadar fark yaratarak, ilham veren işlere imza atarak, hayallerimin, ideallerimin ve inandıklarımın peşinden giderek hepsini gerçeğe dönüştürmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadım. Bu da yaptığım işte, gerçekten de doğru yolda olduğumun en güzel göstergesi; motivasyon kaynağım olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da 'Parlayan' Bir Kadın Girişimcilik Hikayesi

“ÇÖZÜM BULUP EMİN ADIMLARLA İLERLEYİN”

Akçiçek Gün: “Elbette zorlukları oluyor. Özellikle içinde bulunduğum sektör daha çok erkeklerin egemen olduğu bir sektör. Ben her şeye rağmen olumlu şeylere odaklanarak yola devam edilmesini tercih ediyorum. Toplumumuzda kadının tek başına iş sahibi olması, koşturması son yıllarda iyice idrak edilmeye başladı. Unutulmamalıdır ki bu yola çıkıldığı andan itibaren kişilere olumsuz şeyler söyleyecek ve hayallerinden döndürmeye çalışacak birçok kişi olacaktır. Oysaki gerçekten iş fikirlerinize güveniyor ve girişimci olmak istiyorsanız söylenenler yıldırmamalıdır. Hatalarının elbette farkında olsunlar ama onlara takılmak yerine çözüm bulup emin adımlarla ilerlesinler.” İfadeleriyle açıklamasını sürdürdü.

“KADIN ÇALIŞANLARIN SAYISI AZ”

Kadın Girişimci Akçiçek Gün, “Türkiye’nin geneline baktığınızda çalışanların durumunun ve çalışma şartlarının pek iç açıcı olmadığını görüyorsunuz. Milyonlarca kişi asgari ücretle evini geçindirmeye çalışıyor. Bununla birlikte yüzlerce üniversiteli işsiz. Çalışma şartları ve ödenen ücretler elemanların vasıflarını karşılamada oldukça düşük. Kadın çalışan sayısı ise az. Ancak özel sektörün geneline baktığınızda kadın ve erkek çalışan sayısında bir dengenin oluşmaya başladığı söylenebilir.” dedi.

“KENDİ İŞİNİ YAPMAK İSTEYEN KADINLARA ÖNERİLER”

Kendi işini yapmak isteyen kadınlara da öneriler veren Akçiçek Gün: “Ciddi bir iş planı hazırlasınlar. Yapacakları iş ne olursa olsun inanırsalar her şeyin üstesinden gelirler. Yaşayacakları bütün olumsuz süreçlerde kendi motivasyonlarını bulsunlar. Çünkü buna çok ihtiyaçları olacak. Girişimlerine dair tecrübelerden faydalansınlar. Doğru kişilere doğru sorular iletsinler. Zamanın kıymetini bilsinler. İşlerine odaklansınlar. Çok emek vermeleri gerekiyor. Kendilerine ait mutlu olacakları işleri olacağı için 24 saat yetersiz kalacak. Yılmadan adım attıkları sürece sonuçta harika bir tablo oluşuyor. Kolay bir şey yok bu hayatta. Zor olan imkânsız değil, sadece biraz zaman alıyor. Sabırlı, dürüst ve samimi olsunlar. İletişimin gücünün önemini daima farkında olarak hareket etsinler. Bilmeliler ki;  Aklın/başarının cinsiyeti olmaz. Yapamazsın diyeni dinlemeyin. Kendinize güvenin. Dayanışma şart. Kadın güçlü olursa aile/toplum/ ülke güçlü olur.” şeklinde konuştu.”

Elazığ'da 'Parlayan' Bir Kadın Girişimcilik Hikayesi

EN ÇOK HANGİ ÜRÜNLER SATILIYOR?

Kendi ürünleriyle ilgili bilgiler de veren Akçiçek Gün: “Termal ürünlerin en önemli özelliği vücutta teri tutmamasıdır. Pamuklu ürün gibi teri emmezler, bu nedenle vücudunuzda terin yarattığı ıslaklığın yol açtığı bir çok hastalığın oluşmasını engelleyebiliriz. Özellikle çok terleyen çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir üründür. Şu deneyi yapın: Termal ürün ve pamuklu ürünü suya sokup çıkarın, sonra da sıkın. Termal ürünün hızla kuruduğunu, pamuklu ürününse uzun süre ıslak kaldığını gözlemleyebilirsiniz… Kat kat elbiseler giyiyor, yünlü içlikler tercih ediyoruz. Kapalı ve sıcak bir ortamda alabildiğine terliyor sonra da bir anda soğuğa çıkarak çarpılıyoruz. Bu durumun önüne geçmek için yapılan araştırmalar neticesinde, termal ürünlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Vücudun ısısını muhafaza edebilen, sıcak ve soğuk hava geçişleri arasında uyum sağlayabilen termal ürünler, kış soğuklarına karşı en ideal korumayı sağlıyor. Elbiselerin altından giyilen içliklere ilginin artması esnafı da memnun ediyor. Soğuk havaya karşı vücut ısınızı koruyan bir kalkan diyebiliriz. Termal içlikler günümüzün mucize ürünlerinden. Çok kapsamlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen termal ürünler vücudun ısı dengesini korumaya yardım ediyor. Hep sıcak, hep mutlu, en önemlisi de sağlıklı olmanız dileğiyle. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.” İfadeleriyle açıklamasını tamamladı.