Elazığ'da okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer, 'Depremden etkilenen 10 ilde çadır merkezleri, yurtlar, konteyner merkezleri gibi konaklama alanlarını taşımalı eğitim kapsamına aldık.' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da okullar ne zaman açılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremlerin ardından yürütülecek eğitim öğretim süreçlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Depremlerin ardından 71 ilde, okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerinde okulların 20 Şubat'ta açılacağını dile getiren Özer, 10 ilde ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacağını belirtti.

SORUNU ÇÖZÜLEN İLÇELERDE, BÖLGELERDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ HEMEN BAŞLATACAĞIZ"

Depremlerin yaşandığı 10 ilde, Bakanlığa bağlı 20 bin 868 binadan 24'ünün yıkıldığını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Diğer binaların tamamının hasar tespit çalışması şubat ayı sonuna kadar tamamlanacaktır. Bu nedenle 10 ilde eğitim-öğretime 1 Mart tarihine kadar ara verdik. 1 Mart tarihinden sonra 10 ilde eğitim öğretime, il bazlı değil, aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim-öğretimi hemen başlatacağız. Bu bölgelerde ikili eğitim seçeneğini de aktif kullanacağız."

Bakan Özer, 10 ilde tüm çadır bölgeleri ve toplanma yerlerinde çocuklar için psikososyal destek, oyun ve etkinlik çadırları kurduklarını belirterek, "Şu ana kadar 341 adet kurduk. Bu çadırlarda okul öncesi öğretmen ve rehber öğretmen ile psikolojik danışmanlarımız hizmet vermeye başladı." dedi.

Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda, ikinci dönem konularının, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ise (YKS) 12. sınıfın ikinci dönem konularının sınava dahil olmayacağını hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ELAZIĞ'I DA İLAVE EDİYORUM" DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bugünkü açıklamasında "71 ilde okulların 20 Şubat'ta açılacağını" belirtmesinin yanı sıra dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Elazığ'ı da ilave ediyorum" diyerek okulların açılma tarihini 1 Mart olarak açıklaması kafa karışıklığına neden oldu. 20 Şubat 2023 Pazertesi gününe çok az bir süre kalmasının yanında Elazığ'da eğitim öğretime ne zaman başlanacağı merak konusu oldu.