Elazığ'da O Süre Öne Çekildi!

Kredi kartlarında nakit avans, taksit sayısı ve limitlerde flaş adımlara gidildi. Elazığ'daki vatandaşları da ilgilendiren bu adımlar neler? Detaylar haberimizde.

Elazığ'da O Süre Öne Çekildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi kartının nakit avansını kullanacak olan Elazığlı bireyler için geri ödeme hesaplamalarına ilişkin örnekler açıklandı. Yapılan düzenlemelerde aylık ödeme miktarları artmasına rağmen vatandaşlar daha az faiz ödeyebilecekler. Örnek olarak 50 bin liralık nakit avans kullanımında, kişinin cebinde yaklaşık 15 bin lira kalacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların kredi kartı limitlerine ilişkin uyarıda bulunarak, yeni düzenlemelerin kapısını açık bıraktı.

Şubat ayında enflasyonun artmasıyla birlikte, sıkılaştırma adımları hızla atılmaya başlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, son 12 ayda toplam krediler yüzde 50, kredi kartları ise yüzde 150'nin üzerinde büyüme kaydetti.

 Merkez Bankası'nın verilerine göre ise, kredi kartı harcamaları 1 Mart itibariyle 262,2 milyar TL'ye ulaşarak rekor seviyeye çıktı.

Enflasyonla mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta ticari ve ihtiyaç kredisi büyüme sınırları düşürülmüştü. Bu hafta ise artan kredi kartı harcamalarına kısıtlama getirildi.

Kredi kartlarına yönelik önemli bir düzenleme olarak, bazı bankalarda aylık yüzde 7'yi aşan ihtiyaç kredisi faizleri ve nakit avans taksit sayıları 12'den 3'e düşürüldü. Nakit avans limiti kart limitinin yüzde 25'iyle sınırlandırıldı.

Şu anda kredi kartı nakit avans güncel faiz oranları yüzde 4,42, alışveriş faizi ise yüzde 3,66 olarak belirlendi. Gecikme faizi yüzde 3,96, nakit çekim gecikme faizi ise yüzde 4,72 olarak açıklandı.