Elazığ'da Niye Bu Kadar Ucuz?

Her şeyin ateş pahası olduğu fiyatların her geçen gün arttığı bir ortamda üretim bolluğu nedeniyle mandalina meyvesi kilogram fiyatı geçen yıldan daha ucuza satılıyor.

Elazığ'da Niye Bu Kadar Ucuz?

Yaşanılan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle üretim maliyetlerinin sürekli  artması birçok meyve ve sebzenin kilogram ve adet fiyatının geçen yıla göre katlanarak artmasına neden olurken turunçgiller familyasının c vitamini kaynaklarından olan mandalina meyvesinde ise her şey tersine işliyor. Bunun en önemli sebebi olarak ise üretimde yaşanan bolluk gösteriliyor.

Elazığ'da Neden Bu Kadar Fazla Var ?

Türkiye’nin mandalina ihtiyacının % 30’unu karşılayan  Adana’da üretimdeki bu bolluk  ilimize de yansımış gözüküyor.  Manav reyonlarının yanı sıra seyyar satıcıların  tablalarını dolduran mandalinanın kilogram fiyatı  Adana’da dalında 3-4 lira arasında değişirken Elazığ’da ise kilogramı  9 lira ile 20 lira arasında satılıyor.

Elazığ'da Neden Bu Kadar Fazla Var ?

Üretim bolluğunun fiyatlarını ucuzlattığını ifade eden Elazığ sebze hali komisyoncularından bir yetkili “ Türkiye’nin mandalina yükünü sırtlayan Hatay Dörtyol, Erzin ve Adana’da bu yıl mandalina bolluğu var. Ürün bol olunca bu yıl erken mandalinaları hasat ettiler. Bu da vatandaşın sofrasına  olumlu yansıdı. Şu an sebze halinde 7-8 liradan mandalina satıyoruz. Pazarda da 8-9 liradan başlıyor.  Geçen yıl biz mandalinayı daha pahalıya satıyorduk.  Hayat pahalılığın olduğu bu günlerde vatandaşın ucuz meyveye ulaşması sevindirici” diye ifade etti.

Elazığ'da Neden Bu Kadar Fazla Var ?