Elazığ'da Mutluluğun Tarifi Bu Adreste

Elazığ'da kan bağışında bulunan bir vatandaş kan bağışı yaptığı hafta boyunca mutlu hissettiğini ve bu mutluluğun hayatına pozitif yansıdığını söyledi.

Elazığ'da Mutluluğun Tarifi Bu Adreste

Uzmanlar, kan hücrelerinde bulunan eritrositlerin (alyuvar) 120 gün yaşam süresini olduğunu hatırlatarak vatandaşların kan hücrelerinin sürekli taze kalmasını istiyorlarsa düzenli olarak kan bağışı yapmaya davet etti.  Kan bağışı yapmanın hayat kurtarıcı özelliği vurgulanırken 19 yaşından gün almış ve 61 yaşından gün almamış sağlıklı her insan kan bağışında bulunabiliyor. Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Kızılay’a ait kan bağış aracında kan bağışında bulunan Yasin Çalgın adlı vatandaş kan bağışında bulunduğu hafta boyunca çok mutlu olduğunu söyledi.

Elazığ'da Mutluluğun Tarifi Bu Adreste

Çalgın; “ Bugünle birlikte 7. defa kan bağışında bulunmuş olacağım. Bağış yapmamın iki nedeni var. Birinci ve en önemli nedeni 2 önceki kan bağışı yaptığımda o gün kendimi inanılmaz mutlu hissettim.  Mutluluğumun sebebini kan vermekle ilgilisi olup olmadığını araştırdım. Gerçekten de varmış. Kan verdikten sonra psikolojik olarak rahatladığı için mutlu oluyormuş. İkinci sebebi Covid 19 sonra düzenli olarak kan bağışı yapmaya karar verdim.

Elazığ'da Mutluluğun Tarifi Bu Adreste

Herkes farkında covid 19 virüsüne yakalanan her vatandaşta olumsuz bir etki bırakıyor.  Uzmanların açıklamalarına göre bu nedenle sürekli alyuvarlar ve akyuvarların yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenle süresi geldiğinde kan veriyorum. Hiç hayatında kan bağışı yapmamış olanlar kan verince benim ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar. Sağlıklı her bireyi kan vermeye davet ediyorum.