Elazığ'da Köylüler İsyanda!

Elazığ'da köylüler yollarını kullanılmaz hale getiren hafriyat kamyonlarından şikayetçi olurken yetkililerden bozulan yollarının bir an önce onarılmasını istedi.

Elazığ'da Köylüler İsyanda!

Elazığ şehir merkezine sadece 10 km uzaklıkta bulunan Yeniköy, Tepeköy, Yukarı Demirtaş ve Tohumlu köyü sakinlerinin hafriyat ve  kum ocaklarına malzeme taşıyan kamyonlarıyla başı dertten kurtulmuyor. Bozulan köy yolları kamyon geçişlerinde toz bulutlarının oluşmasına neden olurken  ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını dile getiren köylüler yetkililerden  yardım isteyerek köy yollarının bir an önce asfalt yapılması için çağrıda bulundular.

Bozulan yollar nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren köylüler “ Kamyonlar hepsi ağır tonajla çalışıyor. Yollarımızın asfalt özelliği kalmadı. Sürekli  toz çıkardıkları için sağlımız tehdit altında yine arabalarımızda ne ön düzine kaldı ne de lastik kaldı. Bazen köylerimize ulaşmak için Aşağı Demirtaş’ın oradan gitmek zorunda kalıyoruz o zaman da yolumuz en az 10 km uzuyor. Mazotun 41 lira olduğu bir dönemde yolu uzatmak  bütçemizi zorluyor” diye ifade kullandılar.

Herhangi bir işletmenin para kazanmasına karşı olmadıklarını kaydeden vatandaşlar “ Bizim taş ocağını işleten şahıs ya da firmalarla işimiz yok. Çalışmasını yapsınlar. Tek amacımız bizim mağdur olmamamız. Birileri para kazanacak ocağına malzeme taşıyacak diye 4 köy halkını kimsenin mağdur etmeye hakkı yok.  Yetkililer köyümüze gelsinler. Yol kenarında bulunan ağaçlarımızın üzerindeki tozları gördükten sonra talebimizin ne kadar yerinde ve haklı bir talep olduğunu kendileri de göreceklerdir. Beklentimiz Ya kamyonlara alternatif bir yol yapsınlar ya da yollarımız bozuldukça onarsınlar” diye görüş bildirdiler.