ELAZIĞ'DA KÖY MUHTARI, YAŞ SINIRINA TAKILAN KÖYLÜNÜN TARLASINI SÜRDÜ

Erkan BAY/Ülke genelinde Korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı olmasından dolayı, köy muhtarı yaş sınırına takılan köylünün tarlasını sürdü.

ELAZIĞ'DA KÖY MUHTARI, YAŞ SINIRINA TAKILAN KÖYLÜNÜN TARLASINI SÜRDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona Virüsün yayılmaması için 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı nedeniyle Baskil ilçesine bağlı 60 hanelik Yıldızlı  köyünün  muhtarı Tekin Baydar(38), yaş sınırına takılan köylüsünün tarlasını sürdü, elleri ile nohut ekti.

Korona virüs salgını nedeniyle köylülerin her türlü ihtiyacını gidermek için mücadele ettiğini ifade eden  Muhtar Tekin Baydar,“Köyümüzde yaşayan ve 65 yaş üstü olması nedeniyle dışarı çıkma yasağı olan köylümüzün işleri geri kalmasın diye tarlasını traktör ile sürdüm. Nohutunu ektim. Köyümüzde yaşayan insanlarımıza her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum.Hassas bir zamandan geçiyoruz. Hepimizin duyarlı olması lazım. Köyümüzde genel olarak bir çok önlem aldık. Köyümüzde misafirliği geçici olarak yasakladık.Hergün camimizde anons yaparak, vatandaşları uyarıyorum.Dışardan gelen kimseyi köyümüze almıyoruz. Köyümüzün nüfusu 80 civarında olması nedeniyle, devletimizin virüs nedeniyle yasak ettiği ve dışarı çıkma engeli olan köylülerimizin özellikle tarla işlerini muhtar olarak ben yapıyorum.” dedi.