Elazığ'da Kont Stoku Tükendi

24 Ocak depreminden sonra yaklaşık 25 bin konutun yapıldığı Elazığ'da konut stokları neredeyse tükendi.

Elazığ'da Kont Stoku Tükendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020, 27 Aralık 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihlerinde birçok şiddetli depremle sarsılan Elazığ'da mevcut konut stoku büyük oran da yenilense de özellikle Maraş merkezli depremlerin ardından şehirde konut stoku tükenmiş durumda.

Depremin şiddetli yıkıma neden olduğu illerden binlerce afetzede Elazığ'a gelmiş durumda. 

Afetzedeler bulabilirse kiralık ev tutuyor bulamanlar ise kurumların oluşturduğu barınma alanlarına sığınıyor.

Bunların yanında 24 Ocak 2020 depreminde yenilenemeyen ve 6 Şubat Maraş derpemlerinin etkilediği eski konut stoklarında da büyük oranda hasar oluşmuş durumda. 

Yüzlerce konutun hasar aldığı Elazığ'da genel bir hasar tespiti yapılmayacağı açıklandı. Bununla birlikte vatandaşlar hasarlı olduğunu düşündüğü evler için dilekçe ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne müracaat ediyor. Hasar tespitleri de dilekçe sırasına göre ilerliyor. 

Ancak vatandaşlar ekiplerin yeterli olmadığını ve hasar tesptinin çok ağır bir şekilde ilerlediğini belirtiyor.

Ağır ilerleyen hasar tespiti nedeniyle vatandaşlar evleri sağlam bile olsa içine giremeyip yeni konut arayışına girişiyor.

Bu süreçler sonucunda Elazığ'da ciddi bir konut arzı ve buna bağlı olarak fahiş bir fiyat artışı yaşanıyor. Konut bulmanın imkansız hale geldiği Elazığ'da fiyatlar da tavan yapmış durumda.

Vatandaşlar ilerleyen günlerde daha büyük bir konut krizi yaşanamdan hasar tespit çalışmalarının hızlanmasını ve yetkililerin bu konuda önlem almasını bekliyor.