Elazığ'da kira fiyatları nasıl düşer? İşte O formül…

Kahramanmaraş depremleri sonrasında artan fahiş kiralara hazine arazilerinin imara açılması çözüm olarak sunuldu. İnşaat sektörünü hareketlendiren bu gelişme ile Elazığ'da kiraların düşmesi bekleniyor.

Elazığ'da kira fiyatları nasıl düşer? İşte O formül…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kiraları düşürmek için hazine arazilerini imara açacaklarını söylemesi konut piyasasını da hareketlendirdi. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, bu gelişmenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Böylece arsa maliyeti düşecek, yükselen arsa rantı geri gelecek, reel konut üretimine geçeceğiz. Bu durum kira fiyatlarına da yansıyacak” dedi.

Elazığ'da kira fiyatları nasıl düşer? İşte O formül…

Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar alan Elazığ dahil hasar alan illerde kira fiyatları el yakıyor. Bakan Özhaseki’nin hazine arazilerinin imara açılacağını duyurması üzerine bölgede inşaat sektöründe bir hareketlilik gözlendi. ELSAD Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Murat , hazine arazilerinin imara açılmasının depremi yaşayan 11 ile pozitif etkileri olacağını söyledi. Erdoğan’a göre, orta ve uzun vadede kiracı ve ev sahibi arasındaki krizler de sona erecek.

Elazığ'da kira fiyatları nasıl düşer? İşte O formül…

“EV SAHİBİ- KİRACI ARASINDAKİ KAVGA SON BULACAK”

Hazine arazilerinin imara açılmasıyla birçok sorununda ortadan kalkacağına inandıklarını belirten Erdoğan, “Mesela bugün 5 milyona daire alabilen vatandaş, bunu o zaman çok rahatlıkla 2-3 milyona alabilecek. Mülk sahibi yüzde 45-50 alabiliyor. Müteahhitler konutu, daire maliyetine veriyor. Aslında bu gerçek maliyet değil. Hazine arazileri imara açıldığında vatandaşın önü açılacak ve yüzde 50-45 oranlar ortadan kalkmış olacak. Bunlar yüzde 10-15 bandında olacak. Böylelikle fiyatların yüzde 40-45 oranında geri çekileceğine inanıyorum. Bu durum ister istemez kira fiyatlarına da yansıyacak” ifadelerini kullandı.

“BAŞTA ELAZIĞ OLMAK ÜZERE DEPREM BÖLGESİNDE EV FİYATLARI DÜŞER”

Bugün Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır gibi deprem bölgelerinde kiralık daire fiyatının 16 bin TL’yi bulduğunu belirten Erdoğan, “Bu bahsettiğim çalışmalar hızlı bir şekilde gerçekleşirse kira fiyatları düşer. Tabii ki bu bahsettiklerim kısa vadede olacak çalışmalar değil. Orta ve uzun vadede her şey rayına girecektir” ifadelerine yer verdi.