Elazığ'da Kasaplar da Vatandaşlar da Çaresiz

2024 yılında et fiyatlarındaki keskin artışlar hem tüketicileri hem de kasapları olumsuz etkiliyor.

Elazığ'da Kasaplar da Vatandaşlar da Çaresiz

Bölge Et Galerisi İşletmecisi Mehmet Bakır yapılan zamlara dair açıklamalarda bulundu.

Bakır, “et fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini de sofrasını da vurdu. Fiyatların yüksekliğinden yakınan vatandaş yükselen et fiyatları nedeniyle dertli. Bazı vatandaşlar artık kasaplara uğrayamaz olmuşken, bazıları da sadece gram üzerinden et alabiliyor. Etin maliyeti şu anda tezgaha yüksek geliyor. Böyle olunca vatandaşımız et alamıyor belirli bir kesim sadece alıyor. Belirli bir kesime hizmet ettiğimiz için umduğumuzu bulamıyoruz. Amacımız tüm kesime hitap edebilmek ama durum içler acısı.

Elazığ'da Kasaplar da Vatandaşlar da Çaresiz

FİYATLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Vatandaşın alım gücünün günden güne düştüğünü ve et satışlarının giderek azaldığını söyleyen, Mehmet Bakır, “Şu an et fiyatları çok yüksek. Müşterinin alım gücü çok düşük. Fiyatlar hafta hafta hatta günlük değişiyor desem yeri var. Borsa gibi oldu.

Şimdi 1 kilo alan yarım kilo, yarım kilo alan 250 gram alıyor. Gerçekten artık müşteriler de şaşırdı. Her gün ayrı fiyat. Müşteri geldiğinde ilk önce fiyat değişti mi yine diye soruyor.

Zamlar tezgâha yansıyınca da müşteri sık sık et alamıyor. Elektrik, su gibi giderler varken vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlar yüzünden yemesinden içmesinden kısmak zorunda kalıyor”dedi.