Elazığ'da Kabarık Elektrik Faturalarına Son!

Güneş enerjisi santralleri gün geçtikçe ilimizde ve ülkemizde yaygınlaşırken uzmanlar, kurulan GES'in maliyeti ne olursa olsun en fazla 5 yıl içerisinde maliyetini karşıladığını ve uzun yıllar vatandaşlara tasarruf yaptırdığını söyledi.

Elazığ'da Kabarık  Elektrik Faturalarına Son!

Artan enerji maliyetleri karşısında vatandaşlar evlerinden fabrikalarına kadar GES kurarak çözüm yolu bularken Elazığ’da elektronik ve elektrikli ev aletleri satan esnaflarımızdan Özhan Kuloğlu, vatandaşların GES’e olan taleplerini ve ihtiyaçlarına göre nasıl bir sistem kurmaları gerektiğini anlattı.

Elazığ'da Kabarık  Elektrik Faturalarına Son!

Kuloğlu “Güneş paneli sistemleri küçük portatif olandan başlayıp megawattlık üretimlere  kadar portföyü çok geniş bir alanı kapsıyor. En küçüğü iki lamba ve cep telefonu şarj etmesine yeterli geliyor. Onun büyüğü bir evinin ihtiyacını karşılamaya biraz daha büyüğü fabrikanın tükettiği enerjiyi karşılamaya ve daha büyük sistemi ise bir ilçenin enerjisini karşılayacak şekilde güneş enerji santralleri kurulabilir” dedi.

Elazığ'da Kabarık  Elektrik Faturalarına Son!

AKÜDE DEPOLANAN ENERJİ  EV YA DA SANAYİ TİPİNE DÖNÜŞTÜREBİLİR

 Kullanılan GES tipleri hakkında açıklamalarda bulunan Kuloğlu  “taşınabilir ve kurulu olarak GES’ler  ikiye ayrılıyor. Seyyar da denilen  taşınabilir sistemlerde panellerin ürettiği elektriği depolamak için akü kullanılıyor.  Biz yaylada iki lamba yakacağız  cep telefonlarımızı şarj edeceğiz diyen vatandaşlarımız 2 bin liradan başlayan fiyatlarla GES’ini kurabiliyor. Bir yazlıkta buzdolabı çamaşır makinesi, televizyon gibi birçok elektrikli alet çalıştıracaksanız bu sistemin maliyeti 60 bin lirayı bulabiliyor. Vatandaşlarımızın elektrik tüketim tercihi arttıkça fiyatta artıyor. Yine bunların yanı sıra sulama sistemleri için de GES projeleri son yıllarda oldukça yaygın hale geldi. Dalgıç pompaların KW’sine göre   paneller kuruluyor.  Bu sistemlerin asıl amacı tasarruf etmek. İster iki bin liralık sistem kurulsun isterse 1 milyon liralık hangi GES kurulursa kurulsun ortalama 5 yılda kendini amorti eder” diye konuştu.