Elazığ'da iki anne el ele verdi, gençlerin umudu oldu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 2 kadın, düğün yemeklerinin yeni evlenen gençlere maddi anlamda yük getirdiğini belirterek, düğün yemeklerinin kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Elazığ'da iki anne el ele verdi, gençlerin umudu oldu

Karakoçan’da, yeni evlenecek olan çiftlere maddi anlamda yük getiren düğün yemeklerinin kaldırılması için 2 anne imza kampanyası başlattı. Ayfer Yıldız ve Ayfer Argun isimli kadınlar, sokak sokak gezerek düğün yemeklerinin kaldırılması için imza topladı. Yıldız ve Argun, ‘’Düğün yemekleri gençlere külfet oluyor. İlçemizde imza kampanyası başlattık. Sadece yemeğe en az 120 bin lira gidiyor. Karakoçan’da açık havada yapılan kır düğünlerimizde davetli sa. Gençlerimiz zaten zorla evleniyor. Ekonomik anlamda ortaya çıkan bu huzursuzluk aile hayatını da etkiliyor. Her şeyde olduğu gibi düğün yaparken de israftan kaçınmamız gerekiyor. Gençlerimizin mutluluklarına ortak olmak için düğün giderlerine sınırlama getirmek istedik. Düğünler oldukça masraf istiyor. Bu sadece düğün yemeğiyle de sınırlı olan bir şey değil, bunun yanında çok harcama kalemleri var. Ailenin kutsal, toplumun yapı taşı olduğunu, dinimiz de aileyi, evliliği teşvik ediyor ama aile daha kurulmadan temelde bazı yanlışlar yapıyoruz’’ dedi. 

  ‘’BU GELENEKTEN VAZGEÇMEK, GENÇLERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEKTİR’’

  Yeni bir yuva kurulurken ailelerin desteğinin az kaldığını vurgulayan Yıldız ve Argun, ‘’Artan fiyatlar yapılan her harcama kalemi, yeni kurulacak olan aileye ağır geliyor. Bu konuda en azında düğün yemeklerine yapılacak olan harcama kalemini kısmak bir nebzede olsa ailelerin yükünü biraz azaltacağını umut ediyoruz. Bu konuda ilçe esnafımızın da hoş görüsüne ve desteklerine ihtiyacımız var. Yapılacak olan düğünlerde içecek ve kuru pasta ikramları yeterli olduğunu düşünüyoruz. Birçok büyükşehirlerde böyle yapılmakta. Bölge olarak küçük yerlerde bu harcamalar ve ikramlar abartıldığını düşünüyoruz. Bu gelenekten vazgeçmek gençlerinizin yükünü hafifletecektir. Evlenen gençlere maddi yük getiren düğün yemeklerinin kaldırılması amacıyla imza kampanyası başlattık. Tüm ilçe halkının, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşların, siyasi partilerin özellikle halkımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.