Elazığ'da Herkesin Gözü Orada! 9 Seçim Kazandı 'Hizmete Devam' Diyor!

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Camikebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz, katıldığı 9'uncu seçimi de kazanarak güven tazeledi.

Elazığ'da Herkesin Gözü Orada! 9 Seçim Kazandı 'Hizmete Devam' Diyor!

31 Mart Yerel Seçimlerinin kazananları, hikayeleriyle etkilemeye devam ediyor. Maden ilçesinde bulunan Camikebir Mahallesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından heyelan riski taşıdığı gerekçesiyle riskli alan ilan edildi. Zaman zaman CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından gerek Elazığ’da gerek TBMM’de gündem haline getirilmeye çalışılan bu hayati risk durumu, mahalleliyi büyük oranda tedirgin etmekte.

NEREDEYSE YARIM ASIRLIK MUHTAR

Mehmet Deniz, 67 yaşında ve 42 senedir Mahalle Muhtarı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 27 oy farkıyla yeniden seçilen Muhtar Deniz 9’uncu dönemde de mahallesinde bulunan vatandaşlar için elinden geleni yapacağını belirtti.

Elazığ'da Herkesin Gözü Orada! 9 Seçim Kazandı 'Hizmete Devam' Diyor!

Uzun süredir bölgede bulunan Maden Bakır İşletmesinin çevreye verdiği zararı, heyelan riski taşıdığı belgelense de bir önlem alınmadığını anlatmaya çalışan Muhtar Deniz, konuyu defalarca kez yetkili mercilere bildirdiğini ancak bir sonuç alamadığını aktardı.

“BÖLGEYE TARİHİN EN BÜYÜK ZARARINI VEREN FABRİKA DURACAK, MAHALLEYİ TAHLİYE EDECEKLER”

Camikebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz, konuyla alakalı yaptığı açıklamada,

“Ekim 2015’te bütün resmi makamlara dilekçe gönderdim, neredeyse herkesle görüştüm, çok mücadele ettim ama başaramadım. Mahalleyi tahliye edecekler. Bölgeye tarihin en büyük zararını veren fabrika duracak, mahalleyi tahliye edecekler.

Karayolu’nu kapatıyorlar, burası komple baraj yolu haline geliyor. Jandarmanın karşı tarafına büyük arıtma havuzları yapılmış, heyelan olursa sadece mahalle değil askerlerimiz de zarar görecek. Bugüne kadar Gürsel Erol dışında hiçbir yetkili ciddi bir çalışma yapmadı.  Fabrika özelleştirilmeden önce herhangi bir sorun yaşamıyorduk ancak şimdi sesimizi duyurabileceğimiz hiçbir yer yok” diyerek sitemlerini dile getirdi.