Elazığ'da hacı adaylarına hac eğitimi semineri düzenlendi
Elazığ'da 2026 yılında hac ibadetini yerine getirecek adaylara yönelik seminerde, ibadetin usul ve esasları anlatıldı.
Elazığ’da hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik eğitim semineri düzenlendi.
2026 yılında hac ibadetini yerine getirecek adaylar için Elazığ İl Müftülüğü tarafından organize edilen seminer, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert, hac organizasyonunda görev alacak personeller, şirket temsilcileri ve çok sayıda hacı adayı katıldı.
Seminerde hac ibadetinin usul ve esasları, yolculuk sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve kutsal topraklarda yapılacak ibadetlere ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı. Katılımcılara ayrıca uygulamalı anlatımlarla hac ibadetinin manevi yönü aktarıldı.
Programda konuşan Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert, hac heyecanının başladığını belirterek ibadetin İslam’daki yeri ve önemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.
Program, hacı adaylarının sorularının yanıtlanmasının ardından yapılan dualarla sona erdi.