Elazığ'da gözaltı iddialarına resmi açıklama

Elazığ Valiliği, bir internet haber sitesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 19 personelin gözaltına alındığı yönünde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Elazığ'da gözaltı iddialarına resmi açıklama

Valilik tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, ‘’Bir internet haber sitesinde, İlimiz Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 19 personelin gözaltına alındığı yönünde haber yayınlanmıştır.

Söz konusu haber tamamen asılsız, dayanaksız ve gerçeğe aykırıdır.. Kamuoyuna servis edilen içerik; somut bilgi ve belgeye dayanmayan, doğruluğu teyit edilmemiş ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Gerçeğe aykırı bu tür yayınlar; kamu kurumlarının saygınlığına, sağlık çalışanlarımızın kişilik haklarına ve kamu güvenine zarar verebilecek mahiyettedir. Basın özgürlüğü, Anayasa ve ilgili mevzuat çerçevesinde kullanılmak zorunda olup, kişi ve kurumların itibarını zedeleyici şekilde kullanılamaz.

Haberi yayınlayan internet sitesi ve sorumlu kişi/kişiler hakkında gerekli adli ve hukuki süreç başlatılmıştır.

Valiliğimizce süreç yakından takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' İfadelerine yer verildi.

Elazığ'da gözaltı iddialarına resmi açıklama