Elazığ'da Dr. İsmail Yıldırım Kütüphanesi Açıldı

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi okullarda açmış olduğu kütüphane sayısına bir yenisini daha ekledi. Elazığ MTAL bünyesinde açılan 9. kütüphaneye Dr. İsmail Yıldırım adı verildi.

Elazığ'da Dr. İsmail Yıldırım Kütüphanesi Açıldı

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yaptığı  açıklamada “Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi olarak ilimiz genelinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile okullarda kütüphane zenginleştirme ve yeniden açma şeklinde yapmış olduğumuz protokoller neticesinde yine yeni bir kütüphane açılışını gerçekleştiriyoruz. Toplamda 12000 küsur kitap bağışı yaptığımız 9. Kütüphanemizi Elazığ MTAL bünyesinde değerli hocamız merhum Dr. İsmail Yıldırım adına açıyoruz. İsmail Yıldırım hocamız 2003 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etmiştir. Değerli hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün,1000 kitap bağışı yaptığımız bu kütüphanede bir nebzede olsa hocamızın hatırlanacağı, ailesinin  gurur duyacağı, bizler için ise bir vefa göstergesi olacak bu kütüphanemizi sizlerin katılımıyla açacağız. Hocamıza tekrardan Allahtan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileyerek konuşmamı tamamlamak isterim” dedi.

Elazığ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen ise; İlk emri Okul olan bir dinin mensubu olarak okumanın ve okumaya vesile olunmasının öneminden bahsederek Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesine ilimize kazandırdığı bu kütüphaneler vesilesiyle teşekkürlerini iletti. Programa katılan Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Haykır ise sözlerine Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın başta olmak üzere bu kütüphanenin açılışında emeği geçen tüm dostlarına teşekkür ederek başladı. Doç. Dr. Yavuz Haykır “İsmail Yıldırım bizim hocamızdı, sadece hocamız olmaktan öte Türk milletine , Elazığ’a büyük hizmetleri olan biriydi. 1985 den 2003 yılına  kadar Fırat Üniversitesinde bir çok öğrenci, akademisyen yetişmesine imkan sağlamıştır. İsmail Hocamızın temel felsefesi Türk milletinin, Türk gençliğinin kendisini yetiştirmiş olmasıydı. inanıyorum ki yaşamış olsaydı böyle kütüphane kurulmasında ciddi emekler harcayacağını düşünüyorum.  kendisini rahmetle anıyorum. İsmail hocamızın bize vermiş olduğu Türklük şuurunu geliştirerek biz de elimizden geldiğince devam ettiririz. herkese çok teşekkür ederim. kitapsız hiçbir okul hiçbir ev kalmamasını temenni ederek saygılarımı sunuyorum dedi. Programın sonunda söz alan Dr. İsmail YILDIRIM hocanın eşi Prof. Dr. Vesile YILDIRIM ise çok duygulandığını ve çok onurlu olduğunu belirterek kütüphanenin açılışında emek gösteren herkese şükranlarını iletti