Elazığ'da Diriliş Buluşmalarına Bir Yenisi Eklendi

Elazığ'da Filistin konulu diriliş buluşmaları programı gerçekleştirildi.

Elazığ'da Diriliş Buluşmalarına Bir Yenisi Eklendi

Türkiye’de başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok büyükşehrinde gerçekleştirilen Diriliş Buluşmalarına Elazığ’da yapılan programla bir yenisi daha eklendi.

Elazığ'da Diriliş Buluşmalarına Bir Yenisi Eklendi

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa  konuşmacı olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ve Filistinli araştırmacı yazar Muin Naim katılırken  Grup Genç’te ezgi ve türküleriyle geceye renk kattı. Diriliş Buluşmaları programına Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi selamlama konuşmasında “Emperyalistler hem kendileri kan akıtıyor hem de bizleri katil ilan ediliyorlar. 3 milyon kişinin yaşadığı yere en ağır silahlarla giriyorlar. Ama bunlar Aksa tufanında  boğulacak. Gazze bütün ümmetin dirilişi için direniyor. Biz En önemlisi insan olabilmek adına buradayız. Gazze'nin direniş çağrısına selam duranlara selam olsun” dedi.

Elazığ'da Diriliş Buluşmalarına Bir Yenisi Eklendi

Soykırıma uğrayan insanların onurunu kurtarmak için Gazze’nin direnişte olduğunu dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “ Gazze’de uğruna savaşılan sancak aynı, ruh aynı, dava aynı zorba aynı katil aynı onun için insanlığın sancağı yere düşmesin haysiyeti çiğnenmesin umutları sönmesin diye Gazze’ye göğsünü siper edenlere kahramanca direnenlere toprağını, vatanını, evini, ocağını ölümü göze alıp orada kalanlara selam olsun diyoruz. Bazıları İsrail’in ağzı ile konuşuyor. Onlara destek çıkan emperyalist silah tüccarlarının ağzıyla konuşuyor. Şöyle yapmasalardı böyle etmeselerdi gibi gevşek gevşek cümleler kullanan tiplerle karşılaşıyoruz. Ne diyor Şeyh Ahmet Yasin “ Dirensek de öldürüyorlar direnmesek de öldürüyorlar. Biz direnmeyi seçtik. Zaten öldürüyorlar” Değerli kardeşlerim bugün Gazze’de son yüzyılın en barbar en alçak soykırımı yaşanıyor. 30 binden fazla kardeşimiz, evladımız, annelerimiz, bebeler bombaların altında can verdi vermeye devam ediyor” diye konuştu.

Elazığ'da Diriliş Buluşmalarına Bir Yenisi Eklendi

Filistin Yazar Muin Naim ise “ Dünyanın tüm zalim güçlerine karşı yalnız ve tek başına mücadele eden Filistinli mücahidlerin selamını getirdim. Parçalanmış cesetlere rağmen Gazze’de ölümle burun buruna gelip pes etmeyen Gazzeli çocukların selamını getirdim” diye kaydetti.

Elazığ'da Diriliş Buluşmalarına Bir Yenisi Eklendi

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan konuşmasının ardından Dünya’da zulüm altında olan Müslümanlar için dua etmesi,  ve Grup Genç’in ezgi ve türkülerini seslendirmesinin ardından Diriliş buluşmaları programı sona erdi.