Elazığ'da depremzedelere müjde: Binlerce konut teslim için gün sayıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ'da kent merkezindeki 14 bin 894 konutun teslimi tamamlanırken, kırsal alanda yapımı süren 4 bin 118 konutun da kısa sürede hak sahiplerine verilmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ’da yürütülen kalıcı konut çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kent merkezinde depremzedeler için inşa edilen 14 bin 894 konutun teslimi tamamlanırken, kırsal bölgelerde yapımı süren 4 bin 118 konutun da en kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Elazığ’da deprem sonrası yeniden inşa süreci büyük ölçüde tamamlandı. Kırsal alandaki konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edilirken, kalan konutlarda çalışmalar sürüyor.