Elazığ'da Depremler Nedeniyle Hasar Alan Okul Var mı, Okullar 20 Şubat'ta Açılacak mı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin en fazla etkilediği illerden biri de Elazığ oldu.

Elazığ'da Depremler Nedeniyle Hasar Alan Okul Var mı, Okullar 20 Şubat'ta Açılacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şu ana kadar yaklaşık 600 binanın ağır hasarlı olarak tespit edildiği Elazığ'da okulların hasar alıp almadığı da merak konusu oldu.

Bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmese de Hakimiyet Gazetesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edindiği bilgilere göre Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle şu ana kadar incelenen arasında hasar alan herhangi bir okul bulunmuyor. Okulların tamamının eğitim ve öğretime hazır olduğu ifade ediliyor.

20 ŞUBAT'TA OKULLAR AÇILACAK MI?

Dün kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Afet Bölgesi İlan edilen 10 ilde okulların 1 Mart'ta başlayacağını ve ikinci dönem devam şartı aranmayacağını belirtmesinin ardından bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Elazığ'ı istisna tutmamış 71 ilde eğitim ve öğretimin 20 Şubat başlayacağını açıklamıştı. Bu durum her na kadar bir karmaşaya yol açsa da kaynaklarımız Elazığ'da okulların büyük bir ihtimalle 20 Şubat tarihinde açılacağını, bunun önünde hiçbir engel bulunmadığını, resmi açıklamanın bir iki gün içerisinde yapılacağını belirtiyor.