Elazığ'da Demokrasiye Gölge Düştü

Elazığ'da bir muhtar adayının  seçim pankartının yırtılıp çöpe atılmasına muhtar adayı tepki göstererek ' Emeklerimizi yok saymak, pankartımızı yırtmak kimseye yarışı kazandırmaz' dedi.

Elazığ'da Demokrasiye Gölge Düştü

Elazığ’da Abdullahpaşa Mahallesi muhtar adayı Aydın Mercan  seçim pankartının  kimliği belirsiz kişi ya da  kişiler tarafından yırtılıp  çöpe atıldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi. Mercan yaptığı açıklamada “Hizmet gayemize ulaşmak için gösterdiğimiz maddi manevi emeğimize herkesin insanlık hak minvalinde saygı göstermesi hizmet yarışının saygı ve sevgi ile tamamlanması bütün adayların kanımca özlemidir.

Elazığ'da Demokrasiye Gölge Düştü

Bu rekabette birbirimize el uzatmak, selam vermek destek olmak kardeşlik hukukumuzun gereğidir. Emeklerimizi yok saymak, pankartları yırtmak kimseye bir yarışı kazandırmaz. Buna tenezzül edenler zaten bu yarışı kazanamazlar. Demokrasilerde siyasi rekabetler vardır. Rekabetin esas ve meşru olduğu yerde bulunması gereken yegane unsur nezakettir. Nezaket ve ahlaktan uzak bir rekabet insanlıktan uzaklaşmaktır. Değerli muhtar adaylarımızın nihayi amacının bu rekabet sonucunda suyunu içtiğimiz havasını teneffüs ettiğimiz güzide mahallemize hizmet için ter dökmektir” ifadelerini kullandı.