Elazığ'da Cep Telefonu Sahiplerini Bekleyen Tehlike

Cep telefonları arızalanan kişiler servise gönderirken nelere dikkat etmeli teknik servis uzmanı Oğuz Albay önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da Cep Telefonu Sahiplerini Bekleyen Tehlike

Birçok mali ve bankacılık işlemi günümüzde mobil üzerinden yapılırken birçok kullanıcı yeniden girişler kolay olsun diye şifrelerini kayıtlı bırakıyor. Bozulduğunda telefonlarını fabrika ayarlarına döndürmeden servise gönderenler ise olası dolandırıcılık olayına ise zemin hazırlıyorlar. Vatandaşları servisler konusunda uyaran Uzman Teknik Servisten Oğuz Albay

Elazığ'da Cep Telefonu Sahiplerini Bekleyen Tehlike

“Öncelikle cep telefonunun garantisi devam ediyorsa ithalatçı firmanın belirlediği servislere vatandaşlarımız göndermelidir.  Yetkili servis dışında telefona yapılacak en küçük müdahale cihazı garanti dışında bırakacağı unutulmamalıdır. Garantisi bitmişse sadece bu işi yapan konusunda deneyimli servislere cihazlarını götürmeleri gerekiyor. Cihazı ister şehir dışına göndersin isterse Elazığ’da bir servise bıraksın. Telefonlarındaki fotoğraf, belge ve rehberlerini yedekledikten sonra cihazı fabrika ayarlarına geri döndürüp servise göndermeliler. Bilgilerinin kopyalanmasının önüne geçerek başta dolandırıcılık olmak üzere sonra üzücü bir olay yaşamamaları için bu son derece önemlidir”diye kaydetti.