Elazığ'da Çayın Tadı Kaçtı!

Elazığ'da 7 liraya satılan bir bardak çay 10 lira oldu. Yapılan zam ile birlikte 2023 Haziran ayından itibaren Elazığ'da çay fiyatlarına üçüncü kez zam yapılırken  esnaf zamların sebebini artan maliyetler olarak gösterildi.

Elazığ'da Çayın Tadı Kaçtı!

 Çaya 3 lira zorunlu olarak zam yaptıklarını dile getiren  çayevi işletmelerinden  Samet Canpolat “  paket çay fiyatlarına, şekere sürekli zam geliyor. Kira fiyatlarımız çok arttı. Asgari ücretin gelmesiyle işçi yevmiyelerimiz arttı. Ekonomik sıkıntılar bizi buna itti. Daha iyi şartlarda ve kaliteli bir hizmet verebilmek için bu zam kaçınılmazdı. Bizde isterdik vatandaşımız daha ucuz çay içsin ama bizim elimizde değil. Vatandaşlarımızdan tepki gösterende oldu fakat Elazığ’da en ucuz çayı biz satıyoruz.  Kafelerde çay fiyatları 20 liradan başlıyor  bir bardak çayı 45 liraya satan işyerleri var” dedi. 

Elazığ'da Çayın Tadı Kaçtı!
İzzetpaşa Camii çevresinde  faaliyet gösteren bir diğer esnaf Nurullah Koç ise “  Zam yapmaya mecbur kaldık. Asgari ücret arttı yanımızda çalışan işçilerimiz zam istiyor,  işyeri kiraları İzzetpaşa Camii civarında aylık 25 binden  başlıyor. Elektrik faturası aylık binlerce lira geliyor. Doğalgaz faturası yine binlerce lira ödüyoruz. Vatandaşımız arasında tepki gösteren olsa da bize hak verenlerde çok oldu. Gelen zamları en az onlarda bizim kadar farkındalar. Şuan için 10 lira bizi kurtarıyor İnşallah piyasa düzelir de uzun süre zam yapmak zorunda kalmayız” diye konuştu. 

Elazığ'da Çayın Tadı Kaçtı!
Uzun yıllardır kahvehane ve çayevlerinde ocakçı olarak çalışan Bünyamin Yalçındağ, çay fiyatlarının  zorunlu olarak zamlandığını dile getirdi. Yalçındağ “ Bir işçi olarak yevmiyemin yükselmesini talep etmek istiyorum ama işleri biliyorum maliyetleri biliyorum o yüzden uzun süredir  işyeri sahibine talepte bulunamıyorduk. Yapılan zamla birlikte  bizde yevmiyemize zam isteyeceğiz. Hayat şartları çok ağırlaştı ve geçinmek için mücadele ediyoruz. Çay fiyatlarının artması işleri ilk etapta azaltsa da yine rayına oturacaktır” diye ifade etti.