Elazığ'da Bu Mecliste 77 Yıldır Meşk Var 

Elazığ Folklor Turizm Derneği her hafta düzenlediği meşklerle katılımcılara doyumsuz müzik ziyafeti sunarken dernek başkanı  Ziyaddin AKGÜNEŞ  Harput musikisine gönül vermiş vatandaşları her Perşembe düzenledikleri meşklere davet etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da Bu Mecliste 77 Yıldır Meşk Var 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısa adı EFTUD olan Elazığ Folklor Turizm Derneği 6 Şubat depreminden sonra ara vermek zorunda kaldığı Harput musikisi meşklerine yeniden başladı. Başkan Ziyaddin AKGÜNEŞ musikiye gönül verenleri her hafta dernek binalarında düzenledikleri meşklere davet etti. Derneklerinin tarihçesi ve çalışmaları hakkında bilgiler gazetemize bilgiler veren  EFTUD Başkanı AKGÜNEŞ “ Derneğimiz 1947 yılında Fikret Memişoğlu ve arkadaşları tarafından kuruldu. Yıllar içinde yapılan bazı isim değişiklikleriyle günümüzde Elazığ Folklor Turizm Derneği olarak (EFTUD) faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimiz geçmişten günümüze Elazığ folklorü ve  Harput musikisinin gelişmesinde çok büyük emekler vermiştir. Bu bağlamda 1960 yılında Dünya birinciliği ve İngiltere  Llangollen’de folklor alanında Dünya üçüncülüğü kazanmıştır” dedi. 

Ülke ve Dünya genelinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle dernek çalışmalarına bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını söyleyen  AKGÜNEŞ “ 2020 Elazığ depremine kadar her hafta derneğimizde meşkler düzenlerdik. Deprem ve yaşanan pandemi sürecinde faaliyetlerimize ara vermek zorunda kalsak da son bir kaç aydır yeniden meşklerimizi sürdürüyoruz. Her ne kadar 6 Şubat depreminden sonra yine bir süre ara vermek zorunda olmakla beraber her hafta perşembe akşamı 19:30’dan sonra Harput musikimiz meşklerimiz devam etmeye başladık. Meşklerimizde usta çırak ilişkisi devam etmekle beraber Harput musikisinden örnekler veriyoruz. Derneğimize Harput musikisine gönül veren sazende, okuyucu  ya da dinleyici olarak katılmak isteyen herkesi  gazeteniz aracılığıyla bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.