Elazığ'da Bu Haber Tüm Araç Sahiplerini İlgilendiriyor

Elazığ'da bu haber tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor. Trafik sigortası ücretleri nasıl belirleniyor? Sigortacı Ahmet Ufuk Adalı açıkladı.

Elazığ'da  Bu Haber Tüm Araç Sahiplerini İlgilendiriyor

Trafik sigortalarında araçtan araca, kişiden kişiye değişmesi nedeniyle zaman zaman vatandaşlar arasında kafa karışıklığına sebep olurken   değişken trafik sigorta ücretlerinin nedenlerini Adalı Sigorta’dan Ahmet Ufuk Adalı yanıtladı.  Adalı gazetemize yaptığı özel açıklamada “ trafik sigortası fiyatları hemen hemen her sürücünün merak konuların başında geliyor. Yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası bir çok kriter baz alınarak fiyatlandırılıyor. Sigortalının geçmiş hasar kaydı var mı sigortalı ne kadar kazaya karışmışsa, trafik poliçesinin fiyatı bir o kadar artar” dedi. 

Sigorta primlerini etkileyen diğer faktörleri maddeler halinde sıralayan Adalı “Araç plakasının kayıtlı olduğu il burada ise nüfus ve trafik yoğunluğuna göre prim oranları belirlenmektedir. 

Araç kullanım tarzı: Sigorta yaptırılmak istenen aracın otomobil, kamyonet, kamyon vs. olmasına bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Araç yaşı: Araç yaşına bağlı aracın kullanım davranışları farklılıklar gösterdiğinden trafik sigortası fiyatlarını etkileyen önemli bir etmendir.

Araç sahibinin yaşı: Tıpkı araç yaşı gibi araç sürücüsünün yaşı da trafik sigortası fiyatlarını belirlemede önemli rol oynamaktadır” ifadelerine yer verdi.