Elazığ'da Bu Ev Aletleri Yok Satıyor

Elazığ'da kadınların kış mevsimi hazırlıkları devam ederken salça ve erişte makinesi satan işyerleri ise satışlar memnun olduklarını belirttiler.

Elazığ'da Bu Ev Aletleri Yok Satıyor

Elazığ’da kadınlar kış aylarında bolca tüketilen erişte ve yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden olan salça yapımına devam ederken işlerin daha kolay ve hızlı yapabilmek için makine kullanılmasının artması satıcıların da yüzünü güldürdü.  

Elazığ'da Bu Ev Aletleri Yok Satıyor

Salça ve erişte makinesi satışlarından memnun olduğunu belirten esnaf Özhan Kuloğlu “ Özellikle köylerimizde biber salçasını, toz biberi ve eriştelerini kadınlar evlerinde yapıyorlar. Eskiden erişteler bıçak ile kesilirdi ve son derece zahmetliydi. Şimdi hem el ile hem de elektrik ile çalışan erişte makineleri var.  Makine ile daha az yorulup daha çok iş yapma imkanı buldukları için vatandaşlarımız bütçelerine göre satın alıyor. Erişte makineleri 600 ile 2 bin TL  arasında değişiyor.  Yine evlerinde biber salçasını  yapanlar için makinelerimiz var. Klasik ile ile çalışan makinelerimiz 750 TL’den başlıyor  5 bin liraya kadar var” ifadelerini kullandı.