Elazığ'da Bir İlk Daha

Sağlıkta Elazığ' da bir ilk: son teknolojik lazer prostat ameliyatı Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğinde uygulanmaya başlandı.

Elazığ'da Bir İlk Daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan, son teknolojik Thulium lazer uygulamasıyla yapılan prostat ameliyatları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. İrfan Orhan, prostat hastalıklarında cerrahi tedavinin1900 lü yıllarda açık cerrahi şeklinde uygulanmaya başlandığını, endoskopik cerrahi tekniklerinin gelişmesi ve yıllar içinde çeşitli enerji kaynaklarının kullanımı ile endoürolojik cerrahi müdahalelerinin ortaya çıktığını vurguladı.

Elazığ'da Bir İlk Daha

Prof. Dr. İrfan Orhan, genel olarak dünyada en çok kabul gören endoskopik cerrahinin bipolar enerji kullanılarak yapılan prostat cerrahisi olduğunu, özellikle son yıllarda lazer teknolojisinin her alanda olduğu gibi burada da kullanılmasının ürolojide teknolojik bir değişime sebep olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. İrfan Orhan, en son gelinen noktada özellikle prostat hastalarındaki gerek hastanede kalış sürelerinde azalma gerekse hastaların sondayla kalma sürelerinin az olması gibi sonuçlara vesile olmasından dolayı lazer teknolojisinin kullanımının giderek arttığını söyledi.

Elazığ'da Bir İlk Daha

Prof. Dr. İrfan Orhan lazer teknolojileri içerisinde özellikle Thulium lazerin son dönemlerde etkin şekilde prostat cerrahisinde yer bulduğunu ifade etti. Prof. Dr. İrfan Orhan, Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğinde son teknolojik uygulamalardan olan Thulium lazer uygulamasıyla prostat ameliyatlarının etkin bir şekilde uygulanmaya başlandığını, bu ameliyatlarla ameliyatın hem postoperatif denilen ameliyat sonrası dönemde hastanın konforu hem de ameliyat sırasında cerrahi olarak bazı üstünlüklerinin bu ameliyatın var olan diğer ameliyatlara göre daha fazla tercih edilmesine sebep olacağını söyledi.

Elazığ'da Bir İlk Daha