Elazığ'da Bir Caddenin Çöküşü...

Elazığ'ın geçmiş yıllarında oldukça yoğun talep gören İnönü Caddesi, halk arasında da hastaneler caddesi olarak biliniyor.

Elazığ'da Bir Caddenin Çöküşü...

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasıyla birlikte, cadde üzerindeki yoğunluğun azalması, çarşı esnafını haliyle olumsuz yönde etkilemiştir.

Elazığ'da Bir Caddenin Çöküşü...

24 Ocak 2020 Sivrice Merkezli yaşanan deprem ve ardından 6 Şubat 2023 Kahramanmaraşlı merkezli depremle birlikte birçok bina ve dükkan ağır hasarlı hale geldi. Deprem sonrası Şehir merkezinde yer alan ağır hasarlı binalar boşaltıldı fakat yıkım çalışmaları  hala daha gerçekleşmedi. Hal böyle olunca vatandaşlar ve esnaflar bu durumdan oldukça  şikayetçi olmaya  başladı. Yol üzerinde bulunun ağır hasarlı binalar tehlike saçmaya devam ediyor. Elazığ’da yaşayan vatandaşların Hastaneler Caddesi’ni rahatlıkla kullanamadıklarını belirtiyor. Esnafın ise hayli canını sıkan bu konu ekonomik yönden de etkilediğini belirtiyor. Esnaflardan aldığımız bilgiler doğrultusunda bir çok kurum ve kuruluşa şikayetlerini bildirdiklerini fakat dönüş sağlanmadığını belirtiyor.

Elazığ'da Bir Caddenin Çöküşü...

Cadde esnaflarından Ahmet Bey: “ Biz neredeyse tüm ilgili kurumlara durumu belirttik ama geri dönüş sağlanmadı. İnanın esnaf olarak çok yorulduk. Hem ekonomik durumlar hem de bu yaşanan depremler bizi mahvetmiş durumda. biz yetkililerden buna bir hal çare bulmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.