Elazığ'da Bilinmeyen Bir Adamın Hikayesi

Elazığ'da yaşayan Fatih Dinç'in ilgi çekici hikayesini sizler için derledik.

Elazığ'da Bilinmeyen Bir Adamın Hikayesi

Fatih Dinç, Bursa’da büyümüş ve aşkı için Elazığ’a yerleşmiş olan bir vatandaş. Geçtiğimiz haftalarda Hakimiyet Haber Merkezi’nin gündeme getirdiği konu bu ancak Dinç’in hikayesi bundan ibaret değil. Yaşadığı travmalar sonucunda Şizofreni Duygusal Bozukluk tanısı konulan Dinç, hayatına Elazığ’da devam ediyor.

2 yaşında çocuk esirgeme kurumundan alındığını belirten 38 yaşındaki Fatih Dinç, biyolojik ailesinden uzakta, Bursa’da büyüdü. Anlatılana göre biyolojik babası Vasıf Düzen’in askerde geçirdiği bir kaza, aklını yitirmesine neden oldu ve askerden erken terhis olmak durumunda kaldı. Askerden dönünce Muş’a giderek apar topar evlendirilen Vasıf Düzen ve İpek Karadağ’ın ilk çocuğu Fatih Dinç, kız kardeşiyle birlikte yetiştirme yurduna verildi.

Elazığ'da Bilinmeyen Bir Adamın Hikayesi

2 YAŞINDA EVLAT EDİNİLDİ

2 yaşında Sedat ve Müzeyyen Dinç çifti tarafından evlat edinilen Fatih Dinç, evlatlık olduğunu 11 yaşında öğrendiğini belirtti. Evlatlık olduğunu öğrenmenin hayatında bir şeyi değiştirmediğini belirten Dinç, “2 yaşındayken çocuk esirgeme kurumundan alınıp koruyucu aile tarafından büyütüldüm. 11 yaşında evlatlık olduğumu öğrendim ama hayatımda bir şey değişmedi, ailemi çok seviyordum. Evlatlık olmam onlara karşı sevgimi eksiltmedi aksine artırdı ve daha çok bağlandım” dedi.

EVLENMEK İÇİN KATILDIĞI PROGRAMDA ÖZ AİLESİNİ BULDU

2015 yılında bir evlendirme programına katılan Fatih Dinç, program başlamadan önce anlattığı hayat hikayesinin reyting geliri sağlayacağı düşünülerek konseptin değiştirildiğini ve kavuşma programı haline getirildiğini belirtti.

Televizyon programları için reyting çok önemlidir. Öyle ki vatandaşların psikolojisi, hayatları ve istekleri bile geri plana atılabilir(!) Ailesini aradığı (!) programda kısa sürede amacına ulaşan Dinç, programa katılmadan önce hayatında her şeyin yolunda olduğunu ancak programdan sonra çok kötü zamanlar geçirdiğini belirtti. Yaşadığı travmaların zamanla boyut değiştirdiğini ve bu yüzden Şizofreni Duygusal Bozukluk tanısı konulduğunu anlatan Dinç, 2016 yılında kendisini büyüten babası Sedat Dinç’i, 2017 yılında ise biyolojik babası Vasıf Düzen’i kaybetti.

“PROGRAMDAN SONRA AĞIR BİR TRAVMA GEÇİRDİM, HASTALANDIM”

Kavuşma programı ve sonraki süreci anlatan Fatih Dinç, “2015 yılında bir evlendirme programına katıldım. Evlenmek amacıyla katılmıştım ancak hikayemin reyting malzemesi olabileceğine karar verdiler ve ailemi arıyormuşum gibi program yapıldı. Kısa sürede biyolojik ailem bulundu. Evlenmeye giderken gerçek ailemi buldum. O zamana kadar hayatımda her şey yolundaydı ancak o programdan sonra ağır bir travma geçirdim, hastalandım. Aylarca iki ailemden de uzaklaşmak istedim. Her yere gittim, her sektörde çalıştım, ancak geri dönmem gerekiyordu.

2015 yılında iki ailem vardı, 2 annem, 2 babam vardı. Babalarımı kısa süre sonra kaybettim. Annelerim hayatta ancak biyolojik annem hasta, beni büyüten annem sağlıklı” dedi.

Elazığ'da Bilinmeyen Bir Adamın Hikayesi

Son olarak, engelli olduğu için Elâzığ’da iş bulamadığını aktaran Dinç,

“Daha önce de Hakimiyet Haber’e anlattığım gibi Elazığlı bir kadına aşık oldum ve Bursa’dan Elazığ’a geldim. Burada yaşama şartıyla evlendik, çok mutlu bir hayatım var ancak geçirdiğim travmalar sonucunda Şizofreni tanısı konuldu. Ağır bir kabullenme süreci yaşadım ve şu an engelli biriyim. Engelli olduğum için hiçbir yerde düzgün bir iş bulamıyorum” şeklinde konuştu.