Elazığ'da Bağışlanan Organ Filizlenen Candır

Elazığ'da bulunan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organ bağışı haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.

Elazığ'da Bağışlanan Organ Filizlenen Candır

Programa Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Sivil Toplum kuruluşları, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Böbrek hastaları yardımlaşma ve dayanışma derneği tarafından organ bağışı haftası münasebetiyle organ bağışına yönelik farkındalık yaratmak ve bir bilinç geliştirmek adına gerçekleştirmiş programda açıklama yapan dernek başkanı Filiz Özel,
"Bugün üyelerimiz ve bizim için anlamlı bir gün. Bu anlamlı günde yanımızda olmanız daha güçlü ve daha verimli olmamızı sağladı.

Elazığ'da Bağışlanan Organ Filizlenen Candır
Bizler Böbrek Hastaları Derneği olarak hayat mücadelesi ağır olan üyelerimizin yanında olmaya gayret ve özen gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz.
Sivil Toplum Örgütlerinin en önemli alanlarından birisi dezavantajları bulunan kesimleri hak ettikleri düzeye getirmek. Bu üyelerimizin yaşamlarındaki sorun ve sıkıntılarına her anlamda destek vermek ve bu desteklerimizi ekip olarak devam ettirmektir. 

Elazığ'da Bağışlanan Organ Filizlenen Candır
Dernek yönetimi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlık Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Fethi Sekin Şehir Hastanesi Organ Bağış Koordinatörleri ile bir araya gelerek güzel çalışmalarımız oldu. Hocalarımız ve doktorlarımızla halkımızı bilinçlendirmek adına televizyon programları yapıyoruz. İnsanlarımızın organ bağışı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. 
Organ bağışı ve nakil denince gözlerinin içi gülen üyelerimiz var. Onu görmek lazım. 
Organ Bağışı Haftasının anlamını ve önemini anlatmak, konuya farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yapmayı düşündük ancak bu etkinliği karşılayacak bütçemiz yoktu. İlk aklımıza gelen başkanımızla konuşmak oldu ve sayın Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na bahsettik. Başkanım hazırlıklarınıza başlayın dedi ve yanımızda olduğunu belirtti. Sayın Belediye Başkanımıza derneğim, hastalarım ve üyelerim adına çok teşekkür ederim. Aynı zamanda programımıza katılan hocalarımıza ve doktorlarımıza çok teşekkür ederim.

Elazığ'da Bağışlanan Organ Filizlenen Candır
Sözlerimi bitirmeden önce dernekte hastalarımızla sohbet ederken söylediğimiz bir sloganımız var.
HEP BERABER ORGAN BAĞIŞINA EVET DİYELİM. Saygılarımla." Şeklinde konuştu.
Programa katılan Organ Bağış Koordinatörü Doktor İsmail Cem Özcan, Doktor Fatih Genç ve İletişim Uzmanı Gazeteci Tuba Öztürk açıklamalarda bulundu.