Elazığ'da Atatürk ve Milli Egemenlik

Ahde Vefa Derneği tarafından Atatürk ve Milli Egemenlik konulu sohbet programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik katıldı.

Elazığ'da Atatürk ve Milli Egemenlik

Prof. Dr. Mehmet Çevik, 17. Yüzyıl sonunda atılan yanlış adımlarla bir çöküş dönemine girildiğini söyleyerek sonraki süreçte yapılan çalışmaları anlattı. Ahde Vefa Derneği Başkanı Burhanettin Özdoğan, “Ahde Vefa Derneğimizin geleneksel hale getirerek sürdürdüğü toplantılarımıza hoş geldiniz.

Elazığ'da Atatürk ve Milli Egemenlik

Toplantımızın konusu “Atatürk ve Milli Egemenlik” Özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Egemenlikle ilgili verdiği mücadelenin ilk günlerinde “Milli” ve Egemenlik” sözcüklerinin birleşmesinden oluşan “Milli Egemenlik” devlet içinde en üst buyurma kudreti tanımladığımız egemenliğin millete ait olduğunu ifade ettiğini tarih kitaplarından okumaktayız. Bu konuyla ilgili çok daha ayrıntılı bilgileri değerli hocamız bizlere anlatacaktır. Her yıl 23 Nisan günü Türkiye Büyük Millet Meclisinin yıldönümü de bu amaçla kutlanmaktadır. 

Elazığ'da Atatürk ve Milli Egemenlik

Cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızın “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek hiçbir engel tanımadan milli egemenliğe giden yolda yaktıkları meşalenin ateşinin 104 yıldır yanıyor olması takdire şayan bir durumdur. Bende Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımızı şimdiden kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.