Elazığ'da Asayiş Berkemal

'Asayiş ve Güvenlik' konulu bilgilendirme toplantısı verileri yüzümüzü güldürdü. Toplantıda konuşan Vali Toraman, Elazığ'da 2023 yılının ilk 4 ayı ile 2024 yılının ilk 4 ayında meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin istatistikleri paylaştı.

Elazığ'da Asayiş Berkemal
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Verilen bilgilere göre, ilimizde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ilk 4 aylık dönemde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından özverili çalışmalar ve gerçekleştirilen operasyonlar sonucu meydana gelen olaylar 2023 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında evden, iş yerinden, kurumdan ve otodan hırsızlık olaylarında toplam yüzde 33’lük bir düşüş görüldü.

Gasp olaylarında da yüzde 39, kasten yaralama olaylarında da geçen yıla oranla yüzde 5 oranında düşüş görülmüş. Bu rakamlar ve düşen asayiş olayları da gösteriyor ki ilimiz emniyet ve jandarma güçleri özveriyle çalışıyor ve dikkatli davranmaları sonucu birçok olayın önüne geçiliyor.

İlimizin bir huzur adası olması yönündeki gayretleri ve fedakârlıkları sebebiyle İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren’e ve tüm görevlilere teşekkür ediyoruz.