Elazığ'da Artan Asayiş Olaylarına Çözüm Olacak Projede Sona Gelindi

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında binlerce bina ağır hasar alarak kullanılmaz hale gelmişti. Bu binalar arasında elbette kamu binaları da bulunuyordu. Birçok okul, il müdürlüklerine ait binalar, hatta karakollar bile taşınmak durumunda kalmıştı.

Elazığ'da Artan Asayiş Olaylarına Çözüm Olacak Projede Sona Gelindi

20 Ocak’ta Elazığ, tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadı. Sivrice merkezli Doğu Anadolu Fayı üzerinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası 37’si Elazığ, 4’ü Malatya’da olmak üzere toplam 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle Elazığ’da binlerce bina aldıkları hasar nedeniyle kullanılmaz hale geldi.

YARALAR KISA SÜREDE SARILDI

Yaşanan bu felaket sonrası hasar alan okullar, işyerleri ve evler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

DEPREMİN YOL AÇTIĞI SORUNLAR

Deprem, neden olduğu can ve mal kayıplarının yanında bir de ekonomi, göç, psikoloji ve asayiş gibi konularda birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmişti. Ancak devletimizin yoğun çabası ve gayretiyle birçok sorun aşılarak Elazığ’ın yaraları sarıldı.

ASAYİŞ SORUNUNA ÇÖZÜM

Elazığ’da asayiş olaylarının son zamanlarda yaşadığı artışların birçok nedeni konuşuluyor. Bunlardan biri de şehir merkezinde yer alan karakolun deprem nedeniyle ağır hasar alması ve yaklaşık 3 yıldır Kırklar Mahallesi’nde bulunan geçici konaklama merkezine taşınmasıydı. Bu durum yaşanan asayiş olaylarına müdahale süresinin uzamasına neden oluyordu. 

VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİYDİ

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir asayiş olayı ise buna en güzel örnek. Öyle ki şehir merkezinde yaşanan silahlı bir kavga sonrası haber merkezimize ulaşan vatandaşlar olaya geç müdahale edildiğini iddia etmişlerdi.

KARAKOL İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Bu soruna çözüm olacak projede sona gelindi. Hasar alan karakolun yıkılarak yeniden yapılması için başlatılan projede inşa çalışmalarında sona gelindi. Tamamlanan karakolun önümüzdeki haftalarda hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Proje tamamlandığında özellikle şehir merkezinde yaşanan asayiş olaylarında bir düşüş bekleniyor.

ŞAHİNOĞLU: “ÖĞRENCİLERİMİZ DE RAHAT EDECEK”

Projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu ise şunları söyledi: “Asayiş olaylarının önüne geçilmesi için denetimlerin artırılması ve önleyici projelere hız verilmesi gerekiyor. Herkesin bildiği bir gerçek var ki özellikle merkez mahallelerde son yıllarda asayiş olaylarında bir artış var. Mahallemizde eskiden bir karakolumuz vardı. Olaylara hızlı müdahale edilmekle birlikte bir caydırıcılık da söz konusuydu. Ancak depremde hasar aldığı için taşındı. Mahalleli olarak karakolun tekrar faaliyete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”