Elazığ'da Aksa'ya Gece Yürüyüşü

Elazığ'da akşam namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail'in Gazze'deki katliamlarını bir kez daha protesto etti.

Elazığ'da Aksa'ya Gece Yürüyüşü

Elazığ’da katil İsrail devletinin Gazze’deki soykırımını protesto etmek için kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yüzlerce kişi bir kez daha bir araya geldi.  İzzetpaşa Camii’nde kılınan akşam namazından sonra toplanan vatandaşlar Türk ve Filistin bayrakları ellerinde meşaleler ile İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atarak Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü. El Aksa platformu öncülüğünde gerçekleştirilen protesto gösterisi hafız Mahmut Özeren’in  Kuran-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı.

Elazığ'da Aksa'ya Gece Yürüyüşü

Platform adına Dr. Fatih Ertaş yaptığı basın açıklamasında “Kalbinde Mescid-i Aksa’yı barındıran mübarek topraklarda, Beytül Makdis’in eteklerinde sekiz aydır, Siyonist ve emperyalist güçlerin vahşi saldırı ve soykırımları karşısında boyun eğmeyen ribat ehli aziz Gazze halkına ve Allah’ın yardımıyla zalimlere darbe üstüne darbe vuran, yüreklerine korku salan şerefli mücahitlere Elazığ’dan selam olsun! Ümmetin şerefini kurtaran o yiğit halk ve mücahitler, hepimiz adına sürdürdükleri muhteşem direnişle, insanlık için tehdit olan siyonizmin vahşi yüzünü, emperyalizme maske kılınmış Batı değerleri makyajının sahteliğini, yeryüzünde egemen olan küresel düzenin adaletsizliğini, İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu dağınıklık ve zilletin boyutlarını bütün çıplaklığıyla ortaya çıkardılar. Anlaşıldı ki; gerçeklerin konuşulabildiği bir dünyada İsrail’in varlığını sürdürme imkânı yoktur! Küresel emperyalizmin verdiği açık destekle bir asırdır Filistin topraklarında yaptığı işgal ve katliamları bugüne kadar uluslararası medya aracılığıyla perdeleyen ve gerçekleri tersyüz ederek batı halkları nezdinde mağdur rolünü oynayan İsrail’in sihri bozuldu! Yalan perdesi yırtıldı ve gerçekler dünya halkları tarafından görülmeye başlandı. Bu nedenle küresel zulüm düzeninin koruması altında, ABD ve Avrupa devletlerinin destekleriyle İsrail terör örgütünün sekiz aydır işlediği soykırım, bütün dünyada bir vicdan ayaklanmasını doğurdu.

Elazığ'da Aksa'ya Gece Yürüyüşü

Amerika’da, Avrupa’da, dünyanın dört bir yanında mazlum Filistin halkının ve haklı Filistin davasının yanında duran vicdan sahiplerini selamlıyoruz! Bu gece Aksa için yürüyen Elazığlılar olarak ilan ediyoruz ki; Kudüs ve Filistin sadece Filistinlilerin meselesi değildir! Gazze bütün insanlığın ortak yarası, Kudüs bütün inananların ortak sevdası ve Filistin İslam ümmetinin ortak davasıdır!” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da Aksa'ya Gece Yürüyüşü

İmam hatip Abdülmecid Ersöz’ün dua etmesinin ardından Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ve mealiyle program devam etti. Meydandaki yüzlerce kişi serilen hasırlar üzerinde yatsı namazını kılmasının ardından Gazze gece yürüyüşü programı sona erdi.

Elazığ'da Aksa'ya Gece Yürüyüşü