Elazığ'da 4 burun ameliyat sonrası hayatı kabusa döndü
Elazığ'da 4 yıl önce çalıştığı bakım merkezinde bir hastanın müdahalesi sonucu burnu kırılan Aysun Alpsoy, iyileşmek için girdiği 4 ameliyatın ardından hayatı kabusa döndü. Burnunda yanık, yırtık ve şekil bozukluğu oluşan Alpsoy, doktordan şikayetçi olarak dava açtı.
Elazığ'da yaşayan 2 çocuk annesi Aysun Alpsoy (41), 4 yıl önce Eyşan Özgü Bakım Merkezi'nde çalışırken bir hastanın vurması sonucu burnu kırıldı. Ardından Alpsoy, burnundaki hasarın giderilmesi amacıyla merkezin yönlendirmesiyle plastik cerrah Dr. İ.B.'ye başvurdu. Ancak iyileşmek için ameliyat masasına yatan Alpsoy'un hayatı adeta kabusa döndü.
"YAPILAN HER AMELİYATIN ARDINDAN FARKLI BİR BURUN ORTAYA ÇIKTI"
Aysun Alpsoy, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı:
"4 yıl önce bu sıkıntıları yaşamaya başladım. Burnumun kırılmasından sonra hocaya gittim. 4 defa burnumu yaptı ama bir türlü verim alamadık. Her seferinde farklı bir burun ortaya çıktı. En son burnumun yapılmasına kadar burnumda kıkırdak erimesi oldu ve burnum sanki ölmüştü."
SON AMELİYAT FACİAYLA SONUÇLANDI
Alpsoy, son operasyonu Elazığ Medikal Hospital'da genel anestezi altında olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ertesi gün sabah hoca gelip burnumdaki bandı açtığında burnumun bir ucu farklı diğer ucu farklı şekildeydi. Aynı zamanda burnumun üstü yanmıştı. Burnumdaki yanık, ömür boyu geçmeyecek bir yanık. Burnumda yanık var, dikiş var, aynı zamanda altında yırtık oluştu. Burnumun delikleri orantılı değil."
4 OPERASYON İÇİN ÖDENEN ÜCRET
Alpsoy, yapılan operasyonlar için ödediği ücretleri de açıkladı:
"İlk ameliyatta tam altın elden verdim. İkinci ameliyatta yine altın, üçüncü ameliyatta 7 bin TL, son olarak Medikal Hospital'daki ameliyata 23 ya da 25 bin lira para ödedim."
"BURNUMA BAKTIKÇA İÇİM PARÇALANIYOR"
2 çocuk annesi Aysun Alpsoy, yaşadığı psikolojik çöküntüyü şöyle dile getirdi:
"Birisi benim yüzüme bakınca utancımdan yüzümü çeviriyorum, konuşmak istemiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum. Ben resmen hayattan koptum. Burnuma baktıkça içim parçalanıyor."
DOKTORLA ANLAŞMA SAĞLANAMADI, DAVA AÇILDI
Başka doktorların, burnunun geçirdiği süreçler nedeniyle müdahale etmek istemediğini belirten Alpsoy, doktordan şikayetçi olduğunu söyledi:
"4 kere aynı doktora gitmemin nedeni, diğer doktorlar işlemin ne olduğunu bilmediği için kabul etmiyorlar. Doktordan şikayetçi oldum. Avukatım bana ulaşarak hocanın anlaşmayı kabul etmediğini söyledi. Ben kabul etmedikleri için dava açtım."
OLAYIN GEÇMİŞİ
Alpsoy'un burnunun ilk kırılması, Eyşan Özgü Bakım Merkezi'nde çalıştığı sırada meydana gelmişti. Alpsoy, "Hastaları molaya çıkardığımız vakitte bir hasta ani reflekse burnuma vurarak kırdı" diyerek olayı anlattı.
Mağdur kadının açtığı davanın devam ettiği öğrenilirken, Alpsoy'un bir an önce sağlığına kavuşabilmek için yetkililerden yardım beklediği belirtildi.