Elazığ'da 340 Üreticiye Hibe Destekli Tohum Dağıtıldı

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde, 340 üreticiye hibe destekli tohum dağıtıldı.

Elazığ'da 340 Üreticiye Hibe Destekli Tohum Dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğünde yem bitkisi dağıtım töreni düzenlendi.

Elazığ İl Özel İdaresince finanse edilen Yem Bitkileri Ekiliş Alanı Geliştirme Projesi kapsamında 6.725 dekara ekilmek üzere yaklaşık 340 çiftçiye 35.250 kg Yem Bezelyesi tohumu ve 32.000 kg Macar Fiği tohumu dağıtıldı.

HACIOĞULLARI: “BU DESTEĞİ UNUTMAYACAĞIZ”

Törende konuşan Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, projede emeği geçenlere teşekkür etti. 

Hacıoğlu, “Sayın Valim burada çiftçiler adına emeği geçenlere ve Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Sayın Valim biz bunu unutmayacağız böyle bir destek ilk defa görüyoruz, teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞERBET: “AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN KENDİ ORTAMINDA ÜRETİME TEŞVİK ETMEK”

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İl Özel İdare olarak 3 yıldır tarım ve hayvancılığı desteklemek için ödenek ayırdıklarını söyledi. 

Şerbet, “İl Özel İdaresi olarak altyapı işlerimizin yanı sıra tarım ve hayvancılığı desteklemek için 3 yıldır ödenek ayırıyoruz. Bu yılı yatırım yılı olarak ilan ettik, çalışmalarımızda sona yaklaştık. Amacımız köylerde daha yaşanabilir bir ortam oluşturup ve vatandaşlarımızın kendi ortamında üretimine teşvik etmek. Bu kapsamda 3 yıldır her yıl yaklaşık 1’er milyon olmak üzere tohum desteği, arıcılık ve su ürünlerine destek veriyoruz. Bu yılda yüzde 50’si köylü katkısı olmak kaydıyla 640 bin TL’lik Macar fiği ve yem bezelyesi tohumu olarak 340 çiftçimize dağıtımını yapacağız. Bu sayede hem arazilerimizin ekilip boş kalmamasını sağlayacağız hem de hayvancılığın temel ürünü olan yem bitkilerini sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: “İLAVE KAYNAKLAR BULARAK TARIM SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEMEYE GAYRET GÖSTERDİK”

Tarım sektörünü desteklediklerini ifade eden Elazığ Valisi  Ömer Toraman, hayvancılığın sürdürülebilmesi için kaba yem üretiminin önemine değindi. 

Toraman, “Bu sene tarımsal sulama alt yapısına ciddi kaynak aktardık. Toplamda yaklaşık Özel İdare’den 40 milyonluk bir kaynak kullanmış olacağız yılsonuna kadar bunu önceki senelerle kıyasladığımızda ciddi bir rakama tekabül ediyor. Biz fiyatlardaki artışları ve bütçedeki sıkıntıları aşabilmek içinde ilave kaynaklar bularak yine tarım sektörünü desteklemeye gayret gösterdik. Hayvancılık açısından hayvancılığın verimli olarak sürdürülebilmesi açısında kaba yem üretimi çok önemli. Eğer hayvancılık iştigal eden üretici kendi kaba yemini karşılayabildiği ölçüde karını artırabiliyor. Yoksa tamamen dışardan yem alımıyla hayvancılık yapmak fevkalade zor olsa gerek o yüzden de hayvancılığa da bu manada ciddi destek olmuş oluyor” dedi.