Gazi Caddesi'nde Zafer Yürüyüşü!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP heyeti tarafından Elazığ Gazi Caddesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle kortej yürüyüşü düzenlendi.

Gazi Caddesi'nde Zafer Yürüyüşü!

Yurdun her yerinde olduğu gibi Elazığ'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. 

Gazi Caddesi'nde Zafer Yürüyüşü!

Elazığ Gazi Caddesinde düzenlenen yürüyüşte konuşma yapan Gürsel Erol, " Sevgili Elazığlılar! Bugün 30 Ağustos. Zafer Bayramımızı kutladığımız gün! Yani bugün Türkiye Cumhuriyeti 'nin ilan edildiği en önemli günlerden birisi. Yani bugün Ulusal bağımsızlığımızın sonuçlandığı gün. Bugün zaferimizin bayramı ve her şeyden önemlisi bugün şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk'ü asla unutmayacağımız gün!

Gazi Caddesi'nde Zafer Yürüyüşü!
Bu ülkeyi canlarıyla, kanlarıyla koruyan, ülkemizin bağımsızlığını bize bahşeden, 30 Ağustos'tan bugüne kadar İstiklâl Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta, 15 Temmuz'da, FETÖYLE, terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olan bütün şehitlerimize rahmet diliyor ve saygıyla anıyorum. 
Eğer onların o yürekliliği olmasaydı, eğer onların o cesareti olmasaydı, biz bugün belki de ne ülke ne de devlet olmuştuk. Onun içindir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, bu ülkenin vazgeçilmez, tartışılmaz, sorgulanmaz tek lideri vardır.  O da Mustafa Kemal Atatürk'tür.
Benim çocukluğumda Elazığ'da milli bayramlarımızın nasıl kutlandığını hatırlarım. Tam da buradan başlayan, eski öğretmenevinden baslayan fener alaylarımız olurdu. Cadde boydan boya ışıklandırılır, askerimiz, polisimiz, resmi kurumlarımız, STKlarımız, derneklerimiz, Gazi Caddesi'nde yürüyüş yapar ve bütün Elazığlılar da o coşkuya katılır, bütün bayramlarımızı biz sokaklarda kutlardık.

Gazi Caddesi'nde Zafer Yürüyüşü!
İsterdim ki bugün de Elazığ'da ve Türkiye'de İstiklal Savaşımızla ilgili, Cumhuriyetimizin ilanıyla ilgili, bağımsızlığımızla ilgili, bugün 81 ilde vatandaşlarımız, devletimizle, milletimizle birlikte sokaklarda olsaydı, caddelerde olsaydı ve bunu hep birlikte kutlasaydık.
Ama biz Cumhuriyetimize, ama biz devletimize, ama biz vatanımıza, ama biz ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bize miras bırakılan Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kim nerede kutlarsa kutlasın biz Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi hayatımızın her anında yaşatacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz. Şükranla anacağız, saygıyla anacağız.
Çünkü eğer bu ülkede ezanlar okunuyorsa, eger bu ülkede Türk Bayrağımız dalgalanıyorsa, eğer biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı diyebiliyorsak işte o şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk sayesinde. Onun için bu bayramlar bizim için önemli. Ben Elazığ'a teşekkür ederim. Elazığ ger dönem olduğu gibi bugün de yine farkını yaşattı. Gazi Caddesinde coşkuyla bayramımızı kutladık. Bayramımız kutlu olsun! " Diyerek Elazığ'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. 

İstasyon Caddesi’nde başlayan yürüyüş Gazi Caddesi boyunca devam etti. Öğretmenevi önünde son bulan yürüyüş, Atatürk Anıtı’nın önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Gazi Caddesi'nde Zafer Yürüyüşü!