Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yıldönümünde Elazığ Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Bir otelde gerçekleştirilen resepsiyona, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, siyasi parti başkanları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Resepsiyonda Vali Ömer Toraman, eşi Neşe Toraman ve Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay davetlileri karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından program, Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın şehitler için duasıyla devam etti.

TORAMAN: “BU BÜYÜK ZAFER MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN”

Günün anlam ve önemine değinen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Toraman; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda büyük bir mücadele ve bu mücadelenin asri sefasının son aşaması olan büyük taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 101. Yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Bu büyük zafer milletimize kutlu olsun. ” dedi.

KELEŞ: “30 AĞUSTOS TARİHİMİZE ALTIN KELİMELERLE YAZILMIŞ BİR MUHAREBENİN SONUCU”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 30 Ağustos’un büyük mücadelelerle kazanılmış bir zafer olduğunun altını çizdi.

Keleş, “Ben öncelikle hem Elazığ'ın Hem Türkiye'nin Zafer bayramını kutluyorum. 26 Ağustos 1922 yılında başlamış ve 30 Ağustos'ta da zaferle sonuçlanmış gerçekten tarihimize altın kelimelerle yazılmış bir muharebenin sonucu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerinin atıldığı bir zafer. Çok ciddi sıkıntılarla Kazanılmış bir zafer ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci yüzyılını tamamladık şimdi ikinci yüzyılına giriyoruz. Ağustos ayı bizim için hep Türk tarihine altın harflerle yazılmış bir ay olarak geçmiştir. İkinci yüzyılını da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında söylediği gibi Türkiye Yüzyılı ilan edilmişti. İnşallah bu ikinci yüzyılda çok iyi işlere hem sanayide hem enerjide hem tarımda çok büyük işlere imza atacağız. Bunun için emek vereceğiz. Tek amacımız hem ülkemiz hem ilimiz hem bölgemiz için en güzelini yapmak olacaktır” dedi. 

GÖKTAŞ: “ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİZİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihte önemli günlerden biri olduğunu vurguladı.