Elazığ'da 3 Yıl Konuşulan Konu Malatya'da Seçim Vaadi Oldu

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası vatandaşların en büyük talebi olan kiracı vatandaşlara TOKİ'den konut verilmesi konusu Malatya Ak Parti Başkan Adayı Sami Er'in seçim vaadi oldu.

Elazığ'da 3 Yıl Konuşulan Konu Malatya'da Seçim Vaadi Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya’da tüm hak sahiplerinin konutlarının tesliminin ardından fazla konut üreterek kiracılar ve alt gelir grubundaki vatandaşlara da TOKİ konutları yapacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımı ile 6 binin üzerinde kalıcı konutun kura çekimi sonucunda hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Sami Er, her ay yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmeye devam edeceğini söyledi.

Elazığ'da 3 Yıl Konuşulan Konu Malatya'da Seçim Vaadi Oldu

Malatya’da deprem nedeniyle hak sahibi olan tüm vatandaşlara TOKİ tarafından evlerinin teslim edileceğini söyleyen Başkan Adayı Sami Er, “Tüm teslimatlar bittikten sonra TOKİ’de görev yapan birisi olarak daha fazla konut üretilmesini sağlayarak hem kiracılar hem de alt gelir grubunda bulunan vatandaşlarımızın konut sahibi olası için çaba sarf edeceğim” dedi.

AYNI SÖZ ELAZIĞ’DA DA VERİLMİŞTİ

Bu konu dönemim Ak Parti Milletvekili Metin Bulut tarafından Elazığ depremi sonrası Aşağıdemirtaş Konteyner Kenti ziyareti esnasında da gündeme gelmişti. Bulut, kendisine bu talebi ileten vatandaşlara fazla konut kalması durumunda kiracılara da konut verileceğini söylemişti ancak hem 27 Aralık 2020 tarihinde hem de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle Elazığ’da fazlalık yerine yeni konut ihtiyaçlarının doğmasına neden olmuş, bu durum gerçekleşmemişti.