Elazığ'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

Muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri oluşturmak amacıyla kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Elazığ'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Elazığ'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Etkinliklerle Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Valilik önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Muhtarlar günü dolayısı ile düzenlenen program Muhtarların Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın makamında ziyaret etmesi ile devam etti.

Gün içerisinde program kapsamında Muhtarlar daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile makamında bir araya geldi.

Muhtarlar günü etkinlikleri Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen programla devam etti. Programla İl Yöneticileri ve muhtarlar bir araya geldi.

Sorunların çözülmesi noktasında muhtarlarla birlikte hareket ettiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bundan sonrada birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Şerifoğulları, “Sizler sahada bizlerin gören gözü, işiten kulağı oldunuz. Köprülerimizi çok sağlam attık ve biz biliyoruz ki köprülerimiz ne kadar sağlam olursa vatandaşımıza hizmette hızlı bir şekilde gider ve sorunlar hızlı bir şekilde çözülür. Şehrimizin her noktasına adil hizmeti götürebilmek için gayret ediyoruz bu anlamda sizler bizlere hep destek oldunuz, hep bizim yanımızda oldunuz. Vatandaşın sorunlarını bizlere ilettiğiniz bizlerde gücümüz yettiğince sorunları çözebilmek için ekibimizle birlikte gayret gösterdik bundan sonraki süreçte de bu yol yürüyüşümüz sizlerle birlikte olacak” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “MUHTARLARIMIZ DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN SAHADA OLDU”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, deprem sürecin vatandaşın sorununun çözümü noktasında ilk iletişime geçilen kişilerin muhtarlar olduğunu kaydetti. 

Şerifoğulları, “Sizler depremin ilk anından itibaren sahada oldunuz bizlerle birlikte uyumadınız, bizlerle birlikte vatandaşların sorunlarının çözülmesi noktasında devletimizin yanında oldunuz bu anlamda sizlere müteşekkiriz. Depremin ilk anından itibaren barınma sorununun çözülmesi, çadır, gıda ihtiyaçlarının çözülmesi akabinde konteyner kentlerin yapılması konusundaki fedakarlığınız ve mahallelerimize, köylerimize yapılacak konutların yer teslimindeki, yer seçimindeki önerilerinizle birlikte yaralarımız çok hızlı bir şekilde sarıldı” ifadelerini kullandı. 

Elazığ Valisi Ömer Toraman’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla muhtarların sorunlarının çözümü için reform niteliğinde çalışmalar yürütüldüğünü anımsattı. 

Toraman, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları o dönem bakanlıkta hakikaten çok büyük bir reform olarak değerlendirildi ve büyük bir heyecan oluşturmuştu. Muhtarlık müessesi gelişen teknoloji ile zamanla bazı fonksiyonlarını da yitirdi. Bazı evraka ilişkin işlemler elektronikleşti, E-Devlet’ten yapılır hale geldi o dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu muhtarlık müessesini güçlendirme talimatı bence bir dönüm noktası oldu” dedi.

TORAMAN: “HEPİMİZİN ORTAK GAYESİ, VATANDAŞA HİZMET ETMEK”

Muhtarlık müessesesinin önemine dikkat çeken Vali Toraman, Elazığ özelinde meydana gelen deprem sonrasında muhtarların çok önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi. 

Toraman, “Bize bir talep geldiğinde muhtarımız şuna emin olmalı evet biz talebimizi ilettik eminiz ki yapılması gereken bir şey varsa yapacaklar, bu güveni vermemiz lazım. Bunun için çalıştık yaklaşık 1 yıllık süre zarfında sizlerle beraber. Bütün ilçelerde muhtarlarımızla toplantı yaptım köy ve mahalle muhtarlarımızla. Merkezde de merkez ilçede hem mahalle hem köy muhtarlarımızla toplantı yaptık şimdi onları tekrarlıyoruz. Devletimiz, milletimiz seferber oldu kimseyi aç ve açıkta bırakmadı işte bu organizasyonlarda devletimizin en önemli müracaat noktalarından bir tanesi de muhtarlıklar oldu. İkincisi arkasından küresel bir salgınla karşı karşıya kaldık burada da tedbirler kısıtlamalar bunları hep beraber organize etmeye çalıştık. Evde yalnız yaşayan büyüklerimizin mağdur olmaması için sizlerin aracılığıyla kapılarını çaldık. Hepimizin ortak gayesi, sorumluluğu vatandaşa hizmet etmek onun için el birliği yapmak, omuz omuza dayanışma içerisinde çalışmak. Birbirimize yardımcı olmak mecburiyetindeyiz, birbirimizi anlamak ve destek olmak zorundayız. Devletimiz çok büyük, milletimiz çok büyük Allah’ın izniyle üstesinden gelinemeyecek hiçbir iş yoktur” şeklinde konuştu.
 

Elazığ'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Etkinliklerle Kutlandı