Elazığ'da 11 Bin Göçmen

Şimdilerde hız kesilse de ülkemizde çok sayıda göçmen olduğu eleştirileri hala gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 30 Kasım 2023 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 26 bin 663 kişi azalarak toplam 3 milyon 237 bin 585 kişi olmuş.

Elazığ'da 11 Bin Göçmen
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayıtlı Suriyeli sayısı 1 Ocak 2023’ten bu yana toplamda 298 bin 313 kişi azalarak son 7 yılın en düşük seviyesine gerilemiş. Elazığ'da bulunan göçmen sayısı ise 11.525 olarak açıklanmış.

Ülkemizde zaman zaman bazı münferit olaylara karışan sıkıntılı göçmenler olsa da bunların önemli bir bölümü artık sanayi  ve üretimimizin bir parçası haline gelmiş. Birçok sektör eleman bulamadığı için durma noktasına gelmişken bu açığı göçmenler ve özellikle de Suriyeli ve Afganlar ile gideriyor.

Bazı kesimlerin şiddetli eleştirilerine karşın özellikle sanayi ve üretim sektörünün  temsilcileri göçmenlerin varlığıyla ancak işlerini sürdürebiliyorlar.  Geçmişte Almanya’nın kalkınmasını sağlayan nasıl Türkler olduysa göçmenler de ülkemizin sanayi ve üretim hamlelerinin önemli bir parçası olabilir.

Uyum problemleri ve kültür farkları elbette zaman zaman sorun ve sıkıntı oluşturabilir ama iyi insan her yerde iyi, kötü insan her yerde kötüdür. İyi göçmenlerle kalkınmaya ve üretmeye devam…