Elazığ'da 1023 Konutun Kurası Çekildi

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 1.023 konutun kuralları noter huzurunda çekildi.

Elazığ'da 1023 Konutun Kurası Çekildi

Elazığ depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Elazığ'da 24 Ocak 2020 ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından yapımına başlanılan deprem konutları tamamlandı.

Tamamlanan 1023 deprem konutu için kura çekildi.

Kurada Yemişlik’te 821, Zafran’da 193, Aksaray’da 1, Bizmişen’de 8 adet konut yer alıyor.

TORAMAN: KONUTLARIN YÜZDE 97’SİNİ TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ

Kura çekiminde açıklamalarda bulundan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Bugün itibariyle Kızılay Mahallesi’ndeki devam eden şanityemiz hariç kentsel dönüşüm alanlarının tamamında inşaatlarımız tamamlanmış, büyük ölçüde vatandaşlara konutları teslim edilmiş bulunuyor. Esas olarak depremle ilgili olarak, depremden dolayı yıkılan ve ağır hasarlı duruma gelen konutlarla ilgili olarak da İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde il merkezinde, Elazığ merkez mahallelerinde bugün çekeceğimiz kurayı da dahil edersek; hak sahiplerinin yüzde 97’sine konutlarını teslim etmiş olacağız. Bu çok yüksek bir rakam. Bu işin hemen hemen tamamlanmış anlamına geliyor. Bugün merkez mahallelerinden, AFAD'dan bin 506 vatandaşımız kuraya tabi tutulacak, bin 23 vatandaş konutlarını alacak. Kalan 483 konut da daha sonra çekilecek kura ile teslim edilecek. Ve yüzde 100’e ulaşmış olacağız” dedi.

TORAMAN: ELAZIĞ GENELİNDE KURA ÇEKME ORANIMIZ YÜZDE 81

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “İlin geneline baktığımızda ilçeler, köyler ve kentsel dönüşümden hak sahibi olanları da dahil ettiğimizde de konut kurası çekme oranımız yüzde 81 bugün itibariyle. Özellikle kırsalda konut imalatları devam ediyor. Orada da 4 binin üzerinde konut imalatı halen değişik seviyelerde devam ediyor. Onlar da bittikçe vatandaşlarımıza teslim edilmeye devam edecek. İnşallah bu önümüzdeki dönemde orada ciddi mesafe almış olacağız. Şu ana kadar bu çalışmaların yürütülmesinde emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum” dedi.