Elazığ'da 1 Yıl Ücretsiz

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 81 ildeki tüm hastanelerde tedaviler GSS kapsamında bir yıl boyunca ücretsiz olacak. Peki, kararın detayları neler? İşte merak edilenler…

Elazığ'da 1 Yıl Ücretsiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Sağlık Sigortası, (GSS) vatandaşların sağlıklarını korumayı ve sağlık riskleriyle karşılaştıklarında oluşan harcamaların finansmanını sağlamayı amaçlayan bir sigorta türü olarak biliniyor.

Bu doğrultuda, vatandaşların mali durumuna ya da tercihlerine bakılmaksızın, oluşacak sağlık risklerine karşı toplumun tüm bireylerinin eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanıyor.

TÜM TEDAVİ VE İŞLEMLER ÜCRETSİZ OLACAK
GSS prim borcu sebebiyle hastaneye gidip tedavi olamayan milyonlarca vatandaşın problemine çözüm getirilecek bir karara imza atıldı. GSS borcu bulunan vatandaşların ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi için bir düzenleme yapıldı.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu düzenlemeye göre, GSS kapsamında yer alan bireyler, prim borçları olsa bile Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan düzenleme, GSS prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşlarının ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, 31 Aralık 2024’e kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesini sağlıyor.


Böylece, GSS prim borcu olan kişiler, bir yıl boyunca 81 ildeki Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde borçları sorgulanmadan tedavi altına alınacak.

2024 YILININ SONUNA KADAR UZATILDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Koca açıklamasında “Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlarımızın, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları ile Üniversite Hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır” ifadelerini kullandı.